Kíváncsi vagy a naponta 30 oldalt írók legfőbb titkára?

ritartszovegirasbanner

Mi a titkuk azoknak, akik akár 30 oldalt is meg tudnak írni egy nap alatt? Mi az az elrejtett, elhallgatott titokzatos trükk, amitől ők képesek rá, mások pedig nem?

Sok trükk van, például az, hogy örömből írnak, használják a jobb agyféltekéjüket is, sokáig tudnak egy helyben ülni kis megszakításokkal, képesek koncentrálni, igyekeznek kiiktatni a külvilág figyelemelterelő káros hatásait, és még sorolhatnám a sokat írók számára magától értetődő alapvetéseket. De ami a fő trükk, ami a fő titka azoknak, akik akár 30 A/4-es oldalt, az az, hogy…

Dobpergés, cápa-zene, Star Wars belépő… tádámmm:

– Sokat is akarnak írni.

Figyelj, őszinte leszek. Nem lehet úgy iszonytató mennyiségű fát kivágni, ha csak a bugylibicskáddal piszkálgatod egy fa törzsét.

Nem lehet kimosni egy tonna pelenkát, ha csak a kisujjadat akarod a vízbe dugni.

Nem lehet győztes gólt rúgni a pályán, ha a nézőtéren szotyizol.

Azok, akik iszonyúan sokat tudnak írni egy-egy nap, azok sokat is akarnak írni.

Ez van a fejükben, erre áll rá az agyuk, ennek rendelik alá az egész napjukat, minden körülményt úgy igazgatnak, hogy ez a cél – még ha nem is ilyen konkrét megközelítésben – sikerüljön. Ha ennek ellenére CSAK 20 oldal készül el, akkor is 400szor többet tettek le az asztalra azoknál, akik csak a FB chaten beszélgettek.

Véletlenségből még senki nem írt meg egy könyvet sem.
Véletlenségből, parttalan klimpírozásból még nem született egyetlen egységes mű sem.
Véletlenségből még egy szövegírónk sem írt le soktízezernyi szöveget.

A rengeteg szöveg megírásának titka az, hogy AKARJUNK rengeteg szöveget megírni, hogy készen álljunk rá, hogy belevágjunk! Szöszmötöléssel már tele van a padlás – mármint a tiéd, mert a miénk tettrekészséggel van tele :).

ritartszovegirasbanner

Vélemény, hozzászólás?