Igazi Csapat Születik

Szeretnéd a csapatodat TÉNYLEG összetartó közösségé kovácsolni?

Szeretnéd, ha a munkatársakra a végtelen kitartás, elkötelezettség, lojalitás, önmaguk képességeinek maximális kiaknázása, és a proaktív együttműködés lenne jellemző?

Közben az is célod, hogy szeressenek a cégnél dolgozni és hosszú távon legyen gyümölcsöző a munkakapcsolatotok?

 

A hagyományosan élményközpontú, vetélkedésre, erdei túrákra, bűnügyi játékokra, logikai és szellemi feladványokra alapozott csapatépítő tréningek kora lassan lejár.

A munkatársakat egyre nehezebb motiválni az elterjedt és megszokott csapatépítő tréningekkel, és hiába szervezed ezeket az ország legszebb tájaira, egy-két ilyen alkalom után minden izgalmas élmény unottá válik, és így a kívánt csapatépítő és készségfejlesztő hatásukat sem érik el, sőt még kontraproduktívvá is válhatnak ezek az események.

A wellness jellegű, szabadulószobás játékos, erdei túrás, a logikai feladványokra alapozott csapatépítők csodálatosan működnek úgy egyébként a családdal és barátokkal, de kollégák, munkatársak, sőt, olykor cégen belüli riválisok között nemcsak teljesen másra, de sokkal többre is van szükség.

Mi ez a több, ami úgy ad több élményt, több eredményt, több célkitűzés teljesülését, több mutatószám növekedést, hogy a csapatépítés nem a pillanatnyi élményről, hanem a jövőteremtésről és valódi összekovácsoló erőről szól?

A RitArt Academy bemutatja:

Igazi Csapat Születik

Valódi csapatépítés és előremutató, hosszútávra szóló, készségfejlesztő, jobb agyféltekés kreatív írás tréning, cégek és szervezetek kisebb-nagyobb csoportjainak

 

Miért érdemes a RitArt Academy Igazi Csapat Születik tréningjét választania egy olyan cégnek, ahol valódi eredményeket várnak el a képzésektől?

 

Mert valódi készségfejlesztés zajlik az Igazi Csapat Születik tréningen: a kreatív írás készségének fejlesztése, mert manapság az íráskészség elengedhetetlenül fontos része a kommunikációs készségnek, de úgy egyébként az önkifejezés egyik legfontosabb módszere is, hiszen rendszerben való gondolkodást, rendszerszemléletet, több szempontból való megközelítést is kíván, nem úgy, mint a beszéd.

– Az Igazi Csapat Születik képzés mind az egyéni kompetenciákat, mind a csapat összekovácsoló erejét fejlesztik.

– Közben a résztvevők úgy érzik, hogy szórakoznak és barátkoznak, miközben rengeteget nevetnek és néha bizony még sírnak is.

– Az eredmények nem a pillanatnak, hanem a pillanatnak IS és a jövőnek IS szólnak. Az így létrejött és megerősödött csapatokra további projekteket is lehet alapozni.

– A résztvevők úgy érzik semmi máshoz sem hasonlíthatóan jól magukat a tréningen, hogy közben nem fogyasztanak tudatmódosító szereket, és nem kell eltévedniük az erdőben sem, mint ahogy a Retro Discora sem lesz igényük. Nyugodtan elmehetnek bulizni az első vagy második nap estéjén, de olyan fáradtak lesznek, hogy igazából semmi másra nem vágynak majd, mint aludni.

– Azok, akik közösen részt vesznek egy ilyen RitArt képzésen, azok teljesen másként viszonyulnak a jövőben egymáshoz, teljesen új platformra kerül a kapcsolatuk. Anélkül ismerik meg egymást nagyon bensőségesen, hogy meg kellene osztaniuk a legbensőbb titkaikat. A GDPR világában ez sem mellékes szempont.

– A csapatok és csapattagok magas szintű együttműködésének alapja a hétköznapokban az, hogy értik egymást, de akár még egymás gondolatait is kitalálják. Az Igazi Csapat Születik tréningen bekapcsoljuk, aktivizáljuk és felturbózzuk ezt az emberi képességet.

– A résztvevők kreativitása az addig elképzelhetetlen hatékonysággal és eredményességgel fog kibontakozni a tréning alatt, hogy aztán a munkába visszatérve ezt a cég érdekeiben és a személyes céljaikra is felhasználják.

Csapatépítés: amit nyújtunk az Igazi Csapat Születik tréningen:

– kreativitás fejlesztés,

– közösségek tartós összekovácsolása, valódi csapatépítés, valódi és tartós közösségi élmény,

– az alkotásban rejlő öröm, belső vitalitás felébresztése, motiváló erő felfedezése,

– a résztvevők „megnyitása” egymás irányába,

– a közös erő megteremtése,

– önismeret és önbizalom növelése,

– elkötelezettség növelése a cég irányába,

– új utak mutatása a közös célok megtalálásához,

– jövőképek stabilizálása,

– fókuszálási képesség javulása, kommunikációs képesség fejlődése,

– vitalitás növelése a résztvevőknél,

– tartós és hosszú távú eredmények.

Ezek mind-mind megvalósulnak a RitArt Academy Igazi Csapat Születik képzésén.

Néhány pillanatkép egy-egy „szokásos” RitArt képzésről 🙂

Csapatépítő RitArt tréning: mit kell tudni a képzésről? Hogyan zajlik, mit ad és milyen előnyökkel jár?

– Az Igazi Csapat Születik képzés kifejezetten olyan csapatoknak szól, akik a jövőben szeretnének akár szorosan, akár lazábban, de mindenképp hatékonyan, ütőképesen, az emberi együttműködési képesség legmagasabb szintjén együtt dolgozni.

– A képzés tematikája a Vidi Rita által kifejlesztett, 2013 óta országszerte és az Unióban is népszerűségnek örvendő jobb agyféltekés kreatív írás módszertanra és tréningekre épül, és amelyek közül a legismertebb az Író Születik elnevezésű kreatív íróképzés. A módszertanról az Írni bárki tud című könyv tartalmaz részleteket. Vidi Ritáról itt informálódhatsz. A jobb agyféltekés módszerről itt olvashatsz>>

A képzés általában két vagy három napos (a tematika ugyanaz, csak más ritmusban). A két napos változat hiperintenzív, és úgy fárasztó, hogy látszólag közben semmilyen fárasztó tevékenységet nem végzünk – fizikailag semmiképp – csak rengeteget írunk-olvasunk, sírunk-nevetünk, AHA-élményekben bővelkedünk. Ezért egy ilyen tréning után mindenképp javasolt 1-2 pihenőnap, tehát a két napos verziót praktikus csütörtök-péntekre vagy péntek-szombatra időzíteni. A három napos változat kevésbé megterhelő a résztvevők számára egy-egy napra vetítve, így azok akár hét közben is kivitelezhetők. (A megterhelés az extra agymunkából és ebből kifolyólag az idegrendszer extra kihívásaiból adódik.)

– A résztvevők száma minimum 6 főtől indul, maximum pedig 15-en lehetnek. Az optimális létszám a csoportdinamika szempontjából a 10-12 fő.

– A helyszín tetszőleges lehet, akár a cég egy irodájában vagy az ebédlőben is megszervezhető. Arról gondoskodunk, hogy a munka ne tudja visszaszippantani a képzésen résztvevőket a tréning napjain, tehát nem kell azzal kalkulálni, hogy többszáz kilométerekre kell utaztatni a csapatot, hogy kiiktassuk a mókuskerék effektust. A képzés nem igényel ott alvást. A résztvevők nyugodtan hazamehetnek az első nap(ok) végén, a hatás nem fog elmúlni másnapra.

A kézzel íráshoz adunk eszközöket, de bárki hozhatja a saját laptopját, a tapasztalatok szerint praktikusabb azon írni. Ha saját tárgyalóban vagy irodában tartjuk a képzést, gyakorlatilag csak áramra, asztalokra és székekre van szükségünk, amik azért a legtöbb helyen adottak :). A catering nem része a szolgáltatásunknak, ahogy a helyszínszervezés sem. Tartottunk már képzést könyvtárban, irodában, óvoda tornatermében, konferenciateremben, művelődési házban, klubszobában, képzési központban, hotelben, és persze cégek tárgyalóiban. A lényeg, hogy kényelmes és világos legyen – mesterséges fény is jó –, utána már cseppet sem fog eszünkbe jutni a berendezéssel foglalkozni :).

– A képzés semmiféle előképzettséget nem igényel, sem iskolai végzettséget, sem meglévő íráskészséget, de azt sem, hogy valaki szeressen írni. Mindenki a maga szintjén, de a korábbiakban a maga számára is elképzelhetetlenül magas szinten fog alkotni.

– Csodálatosan működik az is, ha a cég egymással legkevésbé szót értő kollégái és/vagy szervezetei együtt vesznek részt a képzésen. Falak omlanak le ilyenkor, és utak épülnek ki egymáshoz. Ezt a résztvevők gyakran csodaként emlegetik. Továbbá jó ötlet az is, ha különböző részlegekből, csoportokból toborozzuk össze a résztvevőket, különböző beosztásból. Korábban elképzelhetetlen mértékben javul majd a kommunikáció az osztályok, részlegek, csoportok között az által, hogy a legkülönbözőbb emberek vesznek részt a képzésen.

A képzéseken egyáltalán nincs egymással való versengés. Nem a verseny motiváló erejét használjuk a tréningeken, hanem sokkal magasabb szintű szükségletet: az önmegvalósítás motiváló erejét. A képzéseken nem alkalmazunk kritikát sem, a művek mégis mesteriek lesznek. Drasztikus komfortzóna átlépések fognak megtörténni a képzésen, melyek után a résztvevők úgy fogják érezni, hogy nem is értik, hogyan élhettek „úgy” korábban, ahogyan most már nem fognak. 🙂

– Javasoljuk megfontolás tárgyává tenni, hogy a felsővezetők vagy akár a tulajdonosok közül is vegyen részt valaki az olyan képzésen, ahol egyébként nem a felsővezetők képzése a cél. A tréningünk által laterális híd fog így képződni a céghierarchiában olyan emberek között, akik addig jó eséllyel nem is ismerték egymást, vagy épp ellentétes érdekcsoportokhoz tartoztak a cégen belül.

Mi lesz a pontos menetrend?

A tréningnek van egy kötött, különböző írásfeladatokra épülő szakmai alapja, amelyet rugalmasan tudunk bővíteni, színesíteni, vagy akár fókuszálttá tenni, a helyi specialitásokra és a csapat összetételére és céljára alapozva. A feladatokat külön nem, de a célokat és a csapat összetételét előre egyeztetjük majd. Természetesen az improvizációnak is teret tudunk majd adni, ha esetleg a képzés első reggelére derülne ki, hogy változnak a csapattagok a tervezetthez képest.

Időrend

Alapvetően és általában a képzésnek van egy reggel 9:00-órai kezdete,

  • és van a két napos, hiperintenzív verzió keretében egy 19:00 órai befejezése,
  • ha pedig a három napos verziót választjátok, akkor délután 16:30-kor lezárjuk az adott napot, de így három napra széthúzzuk. Fontos, hogy ezek egymást követő napok legyenek.

A napi kezdő és záró időpont között lesznek szünetek, természetesen egy bő fél órás ebédszünettel is számolni lehet. A csapat közösen dönt majd arról, mikor mennyi szünet legyen, a tematikát teljes egészében végigvesszük, mert semmi nem kihagyható. Ha a catering időhöz szabott, akkor tudunk ahhoz igazodni természetesen.

A képzést, bár egy hosszú évek alatt kikísérletezett és ezerszeresen bebizonyítottan működő tematikára épül, mindig a csapatra is szabjuk, attól is függően, hogy mi a cég pontos célja a képzéssel, és attól is függően, hogy kik vesznek részt rajta. Minden képzésen van olyan feladat, amely sehol máshol nem fordult elő, és amely az adott cég és csapat konkrét érdekeit szolgálja.

Milyen profilú cégekhez illik az Igazi Csapat Születik tréning?

Bármilyen profilú és bármely iparágban működő céghez, szervezethez, állami cégekhez, kisebb-nagyobb civil társulásokhoz, osztályközösségekhez, klubokhoz, és ami a fő: a legkülönbözőbb célokhoz és helyi adottságokhoz, kihívásokhoz tudunk illeszkedni. Ha bárhol az országban erős, biztos kezű, gyors észjárású, kreatív, megvalósításban jártas csapatot akarsz, akkor ránk és az Igazi Csapat Születik képzésre van szükséged.

Mi NEM az Igazi Csapat Születik tréning?

Avagy: mivel NEM foglalkozunk?

Nem elemzünk, nem analizálunk, nem is fókuszálunk kifejezetten egyetlen kulcsfontosságúnak gondolt problémára. A kreativitás határtalan és végtelen. Az analizálás és elemzés, de a fókuszálás is végletesen bal agyféltekés működés, mint ahogy az is, hogy előre eldöntjük, hogy „ez a problémánk és ezt akarjuk megoldani”. Látjuk, hogy sokszor hova vezet a bal agyfélteke dominanciája a vállalatoknál: görcsösséghez, rosszkedvhez, ellentétekhez, belső feszültségekhez, selejthez, a lojalitás elvesztéséhez. A jobb agyfélteke nem úgy működik, hogy rámutatunk egy pontra, és azzal foglalkozik majd jó hosszasan. A jobb agyfélteke úgy működik, mint egy Isten az elménkben: sokkal jobban tudja, hogy mi a helyes út, csakhogy mivel NÉMA, ezért nem tudja közölni. Ez a hétköznapokban is megesik velünk, ez által a cégek csapataiban is, sőt, természetesen a csapatok vezetőivel is (és a tulajdonos sem kivétel ez alól).

A tréningeinken a határtalan képességet nyitjuk meg, továbbá az összeköttetést a bal és jobb agyfélteke között, amihez a kreatív írás eszközét használjuk, mint egy kulcsot a zárban – miközben a kulcsot is tökéletesítjük. Vannak a repertoárunkban kevésbé kreatívkodós feladatok is, de azok is szorosan kapcsolódnak a jobb agyféltekében rejtőző kognitív folyamatokhoz.

Mennyibe kerül?

Az ár résztvevőnként lesz számolva, és a helyszín és a tervezett időpont ismeretében külön alakul minden esetben, ezért most kivételesen nem mondunk árakat előre, hanem arra biztatunk, hogy kérj árajánlatot a lap alján lévő űrlapon! A visszajelzés egyöntetűen az, hogy az utóbbi éveket is alapul véve a mi tréningünk az, ami a legátütőbb hosszútávú eredményekkel szolgált.

Kik tartják a tréninget?

Az Igazi Csapat Születik tréninget Vidi Rita, vagy egy RitArt Academy vezető tréner tartja, így a hat éves szakmai tapasztalat alapvetés ezeken a képzéseken is. Minőség-orientált hitvallásunkról itt olvashatsz>>

Mit adunk még?

A tréner a két nap tapasztalatairól külön naplót vezet, melyben a tréninget szervező vezetőnek a tréning után tanácsokat is adhat a továbbfejlesztendő területekről, egyes résztvevők fejleszteni érdemes kompetenciáiról, erősségeiről, a csapat jövőben lehetséges céljairól – akkor is, ha a jövőben évente egyszer futnak össze a csapattagok, mert például külön telephelyen, vagy más munkaidő beosztásban dolgoznak. A tapasztalatok szerint a nagyon erős kapocs a tréning után is megmarad, és a résztvevők szeretik ezt a kapcsot erősnek megtartani, sőt, tovább is erősíteni. Erre további projekteket is lehet építeni.

Természetesen a résztvevők is véleményezni fogják a tréninget, minden nap végén, melyet több módon is dokumentálunk (írásban és hangban).

Még két gondolat…

Ma két óriási kihívással minden cégnek, szervezetnek, és csapatnak meg kell küzdenie: az egyik kihívás a tűzvészként terjedő kiégés szindróma, a másik kihívás a fluktuáció.

Ha végre összeáll egy jó, ütőképes, hatékony, megtartó erejűnek tűnő csapat, az biztos, hogy azonnal ott lebeg fölötte az, hogy valaki már éppen készül elhagyni… Épphogy örvendünk a teljességnek, de már hamarosan be fog ütni a hiányállapot valaki távoztával, vagy épp extra erőforrásokat kell mozgósítani, hogy ne következzen be változás a személyi állományban.

Az pedig a modern, túlhajszolt társadalmunk velejárója, hogy az egyik nap még örömmel tevékenykedő kollégák másnap már a letargia legalján csúsznak be a munkahelyükre, és örülnek, hogy túlélik a napot, és ebből a helyzetből csak terapeuta segítségével találnak kiutat…

Ezeket a kihívásokat hívja a céges szakirodalom többek között úgy, hogy VESZTESÉG.

A verseny minden piacon verseny, és csak olyan versenyzőkkel lehet célba érni, pláne győzni, akik mentális és fizikai erejük teljében vannak, és az a tervük, hogy jövőre is ott lesznek, abban a csapatban, ahol vannak.

Az Igazi Csapat Születik tréning, amely a jobb agyféltekés kreatív írás módszertanra épül, a fentieket figyelembe véve, versenyelőnyhöz juttatja a céget a piacon.

 

Ez nem buli. Ez nem tivornya az erdőben. Ez nem kényszerű kikapcsolódás, ahol senkinek sem őszinte a mosolya.

Ez a kreativitás csúcsa.

Ne kérj árajánlatot, ha droidokat szeretnél a cégnél… Nyilván nem olvasnád pont ezt, ha így terveznéd…

De mindenképp kérj árajánlatot, ha kreatív, önmagukat a munkában kiteljesíteni képes, boldog, alkotó, lendületes, energikus, okos emberekkel akarod magad körülvenni, és azt akarod, hogy ők építsék és erősítsék a céget!

Árajánlat kérés

A hatékonyabb kommunikáció érdekében arra kérünk, hogy minden mezőt tölts ki, így elkerüljük a felesleges emailváltást. A kommunikáció egy pontján a telefonos egyeztetés is belép majd a képbe, de nem azzal kezdjük, hiszen tudod: a szó elszáll, az írás megmarad :).

Név*
Email*
Számlázási név*
Számlázási cím*
Telefonszám (előbb írásban egyeztetünk)*
A tréning tervezett időpontja?*
Hány főnek tervezed a tréninget?*
A tréning tervezett helye?*
Milyen összetételű csapatnak és milyen céllal szeretnéd a tréninget?*
Egyéb kérés, kérdés?
Elfogadod az előzetes szerződési feltételeket*?*


*Ez a jelentkezés nem minősül konkrétan szerződéskötésnek, de az előzetes, általános szerződési feltételeinket az adatvédelem miatt is kérjük, hogy fogadd el!

Csapatépítéshez kapcsolódó témáink

Kommunikáció | Felnőttképzés | Csapatépítő játékok | Csapatépítő programok | Csapatépítő | Kommunikációs tréning | Csapatépítő tréning | Tréning | Fejlesztő feladatok | Csoportos játékok | Tárgyalástechnika | Vezető képzés

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.