RitArt Meditációs Technika

Az ihletettség eléréséhez, a kreativitás kiteljesedéséhez, a belső béke megteremtéséhez és megéléséhez, a stressz elűzéséhez, a kollektív tudattal való kapcsolódáshoz, a gondolatok őrjítő száguldásának lecsendesítéséhez, a problémák megoldásának felismeréséhez, a teremtő erő kibontakoztatásához a meditáció tökéletes eszköz.

A meditációt sokan csak irányított gondolkodásnak vagy relaxálási technikának gondolják, pedig a valódi meditáció messze túlmutat mindezeken. A RitArt Meditációs Technika Vidi Rita, a RitArt vezetőjének saját fejlesztése, mely most minden érdeklődő számára elérhetővé vált.

A RitArt Meditációs Technikához a mantrameditációk technikája áll a legközelebb.

A RitArt Meditációs Technika az elme összpontosítási és kognitív képességeinek növelésének, és a cselekvés általi sikerek elérésének, közben a két agyfélteke integrálásának és a teremtő erő aktivizálásának csodálatos eszköze.

A RitArt Meditációs Technika nem kapcsolódik semmilyen vallási, szakrális, misztikus vagy ezoterikus iskolához, mint ahogyan letűnt korok tanításaihoz sem, de nem is tagad semmit, amiben hiszel vagy hittél eddig, vagy fogsz majd hinni ez után.

A RitArt Meditációs Technika nem kér tőled sem elköteleződést, sem rituálék követését, mert a személyes lelki és szellemi szabadságot mindennél fontosabbnak tartja.

A RitArt Meditációs Technika egy eszköz, amivel könnyen ihletett állapotba kerülhetsz, amivel összehangolhatod az agyféltekéidet, amivel kiteljesítheted önmagad határtalan képességeit, amivel olyan életet teremthetsz magadnak, amilyet szeretnél.  A módszert nem magyarázzuk érthetetlen ezoterikus szövegekkel, nem mutogatunk apokrif iratokat, nincsenek is ilyenjeink.

A RitArt Meditációs Technika életre hívója Vidi Rita, aki gyerekkora óta kutatja a belső lelki erő külső megnyilvánulásait, az emberi teremtő erő hatásait és határait, és aki a jobb agyféltekés kreatív írás módszertanával már több agyfélteke integráló módszertant is sikerrel alkalmazott, de azok nem mindig működtek mindenkinél egyforma, kiszámítható intenzitással, és mindig kimerültek a pillanatnyi eredményekben, hosszabb távú hatásuk csak maguknak az írástevékenységeknek volt. Ezért 2015-től kezdve, visszavonulva a közvetlen íróképzéstől, többek között azon is dolgozott, hogy létrehozzon egy olyan saját meditációs módszert, amely forrásként szolgálhat minden ihletet keresőnek, és mindenkinek, aki a problémáival újult erővel akar szembenézni. Ennek a lehetőségnek a publikussá és minden érdeklődő számára elérhetővé válása 2019-ben érkezett el.

A RitArt Meditációs Technika támogat minden más egyéni önkiteljesítő vagy más, tiszta energiákból táplálkozó módszereket is. A Kreatív Tudat, a RitArt Meditációs technika tudatmezeje, kompatibilis mindennel, amivel csak szeretnéd, nem kér kizárólagosságot tőled, vagy elköteleződést, hiszen ez nem vallás, ugyanakkor támogatást és szeretetteljes közösséget ad a tagokból szerveződő, egyre növekvő csoport.

Hogyan lehet elsajátítani a RitArt Meditációs Technika módszerét?

Kizárólag személyes találkozás után sajátítható el a módszer, mert mindenki saját, személyére szabott mantrát kap – ez fájdalommentesen ugyan, de az ő számára születik meg a Kreatív Tudatból –, amelynek a használatát a szokásostól eltérően, előre gyakorlod be.  Először megtanulsz meditálni, és utána kapod meg a saját mantrádat, természetesen szakavatott RitArt Meditációs tanár jelenlétében és személyre szabott támogatásával. A tanfolyam személyesen zajlik.

E rövidke tanfolyam elvégzése után a hétköznapokban egyénileg használod majd a mantrádat és a meditációt, javaslatunk szerint naponta legalább egyszer, legalább 15 percen keresztül, de akár egy órán keresztül is, ha úgy érzed szükségét, vagy épp belemerülsz. Ha indokoltnak érzed, akkor akár többször is meditálhatsz naponta. A mantrádat használhatod alkalomszerűen is, ha nagyobb kihívás előtt állsz, vagy ha megoldást keresel egy problémára, vagy ha éppen ihletre van szükséged. Ötvözheted a meditációt imával, relaxálással, jóga ászanákkal is, ahogy csak szeretnéd. Elalvás előtt meditálva segít az álmok üzenetének későbbi megfejtésében, de a tiszta, pihentető álom elérésében is.

A mantrád csak és kizárólag a tiéd lesz, senki más nem kapja meg azt, amit te. A mantrád fogja jelenteni a kapcsolódást Kreatív Tudathoz, melyből erőt, ötleteket, ihletet és éltető energiát nyerhetsz. Csak és kizárólag a te érdeked, hogy soha, senki más ne tudhassa meg a mantrádat rajtad kívül. Ha mások is használnák a te mantrádat, akkor számodra gyengülne az ereje, a Kreatív Tudathoz való kapcsolódásod kevésbé lenne hatékony, és ez a tény a saját spirituális utadról is eltérítene, vagy hátráltatna azon.

Ha szeretnéd, hogy a szeretteidnek is legyen saját mantrájuk, akkor nekik is részt kell venniük egy saját képzésen, ahol megkapják a saját, személyre szabott mantrájukat, amivel ők a legerősebb hatást tudják majd maguknak elérni.

Mindenkinek ugyanúgy és egyformán jó megoldás a RitArt Meditáció mantratechnikája?

Nem. De azok, akiknek egyáltalán nem való, azok biztosan nem olvassák ezt itt, és ha mégis találkoznak a lehetőséggel, nem is értik, hogy mi jutott el hozzájuk, és szépen elhaladnak mellette. Az emberi létnek van az a szintje, amelyik még nem felkészült erre a technikára, de te, aki ezt olvasod, és még mindig olvasod, te már biztosan felkészült vagy.

Tapasztalatunk szerint nem szólítja meg azokat a módszer, akik nincsenek rá felkészülve, vagy akiknek mással van tele az elméje… A meditáció a spirituális fejlődés egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módszere, akiknél a fejlődés lehetősége még nincs jelen, azok egyszerűen kívül maradnak a hatókörén, lehet, hogy csak egy időre, lehet, hogy örökre. Ez teljesen természetes dolog.

Kiknek való a RitArt Meditációs Technika?

Neked való, ha:

– Néha komolyan úgy érzed, hogy űzött vadként éled az életed, rohansz egyik helyről a másikra, és soha nincs időd szusszanni, és felőröl a saját életed.

– Ha agyonnyom a stressz és ez már a munkádon és a kapcsolataidon is érződik. Egyetlen odamordulás a szeretteidre már jelzi, hogy szükséged van a személyes mantráddal történő meditációra, mely segít nemcsak lenyugodni, az emelkedett öröm állapotába kerülni, de átlátni a dolgok mélyebb mozgatórugóit is.

– Ha alkotó ember szeretnél lenni, és a lehető legtöbbször szükséged van az ihletre, szükséged van az alkotás meditatív hatására, de a meditáció gyorsító és erősítő erejére is.

– Ha érzed, hogy a berögzült gondolataid gátolnak, akadályoznak az életben. Ha azt látod, hogy amivel te szenvedsz, az másoknak szinte egy csettintésre megy, és te is akarod azt a képességet.

– Ha kilátástalannak érzed az életedet, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy szeretnéd, hanem például úgy, ahogy mások szeretnék. Ha úgy érzed, hogy mások uralkodnak rajtad, akkor a meditáció segít lelkileg megerősödni.

– Ha úgy érzed, hogy nem te irányítasz, hanem a sors csak dobál ide-oda, és fogalmad sincs, hogy mi lesz veled holnap.

– Ha úgy érzed, hogy a világ és benne élő emberek egyre rosszabbá és kibírhatatlanabbá válik.

– Ha úgy érzed, hogy megrekedtél és nem fejlődsz.

Ha  a fentiek bármelyike igaz rád, akkor szükséged van a meditációra, a saját mantráddal. A mantrád csak a tiéd lesz, soha, senki más nem használja azt, amit te. (Addig is, inkább ne használj nyilvánosan hozzáférhető mantrákat többé, mert bizonyára te is érzed, hogy azok egy idő után már nem úgy működnek, ahogy kellene…)

A meditáció abban segít, hogy a mentálisan rossz, negatív megnyilvánulásokat tartósan pozitívra, jóra cseréljük, és ez által a mentális egészségünket növeljük, mely által az egész életünk harmonikusabbá, békésebbé, végül megvilágosodottá válik.

A meditáció a kezdők számára eleinte csak érdekes relaxációnak tűnik, de a haladók tudják, hogy különböző tudatszinteket lehet általa megtapasztalni, amelyek végén a végtelen béke és az egyszerre levés-nemlevés állapota vár ránk, miközben még mindig itt vagyunk, a földi létben. Nos, az nagyon nem mindegy, hogy ezek a tudatszintek milyen legfelsőbb kapcsolódásokat rejtenek, és hogy van-e felső „kimeneti” pontjuk, vagy nincs. Ha nincs, akkor a meditáció nem segít túllépni a fizikai világ nyomasztó hatásain, mert spirituálisan mindig egy plafonba fogsz beleütközni. A RitArt Meditációs Technika nincs lekorlátozva, a legfelsőbb kimeneti pontja természetesen Isten – vagy Univerzum, vagy, ahogy szereted hívni –, de saját energiamezővel is rendelkezik, melyet úgy hívunk, hogy Kreatív Tudat. A gyakorlott meditálók innen szereznek hatékony támogatást, a kezdők pedig rögtön megtapasztalják, hogy milyen „úton lenni” a Kreatív Tudathoz.

Kiknek nem való?

Ha az agyad már ledobta a szíjat az eddigiektől, akkor ez még nem való neked, majd nézz vissza ide később, vagy épp soha :).

Nagyon fontos intelem: a RitArt Meditációs Technika, ahogy más, az elmére hatást gyakorló technikák sem, nem való pszichiátriai problémákkal küzdőknek, antidepresszáns és más tudatmódosító szerek fogyasztóinak (ide tartozik a kanabisz származék és az alkohol is). Semmilyen felelősséget nem vállalunk az ilyen problémákkal küzdők esetében a meditációs technikánk által gyakorolt esetleges erőteljes hatásért, mindenki saját magáért tartozik felelősséggel. Ha kénytelen vagy valamilyen gyógyszert, vagy tudatómódosító szert szedni/használni, akkor arra kérünk, hogy konzultálj erről előbb orvosoddal, és kérj tőle véleményt, hogy javasolja-e számodra a meditációt.

Mi NEM a RitArt Meditációs Technika?

A RitArt Meditációs Technika nem azonnali gyógyszer a betegségeidre, nem azonnali nyugtató az idegbajra, nem azonnali kiút a depresszióból, nem azonnali megoldás a kiégés szindrómára és a párkapcsolati gondjaidra, nem azonnali coaching a karriercéljaidra, nem azonnali eszköz a bőség megteremtésére az életedben, és nem a megmenekülés egyedüli eszköze a halálosnak titulált veszedelemből. De biztos támasz és segítség a problémákkal való szembenézéshez, az életerő duzzasztásához, a kreativitásod kiteljesítéséhez, a mentális – és ezen keresztül a fizikai – egészséged eléréséhez.

Gyakran Ismételt Kérdések és válaszok a Ritart Meditációról

„Nem lehetne ezt online megtanulni?”

Nem. Ahogy nem születtél online, úgy nem születhet meg az új TE sem az által, hogy végigolvasol egy online tanfolyamot, vagy megnézel pár videót. Szükséges a személyes jelenlét a kezdeteknél, a tapasztalt tanár támogatása, hogy valóban azon az úton indulj el, amin el kell indulnod.

„Jó, ha van valamilyen meditációs tapasztalás már a hátunk mögött?”

Nincs olyan, hogy jó, vagy rossz, ha vannak már tapasztalataid a meditációval, mint ahogy az sem jó vagy rossz, ha nincsenek ilyenjeid. A RitArt Meditáció egy alternatív útvonal önmagadhoz, a többi útvonalhoz képest. Mindenképp valamiféle kezdőpontnál fogod kezdeni nálunk a meditációt, de ha van már tapasztalatod, akkor lehetséges, hogy gyorsabban fogsz előre haladni a saját utadon, de ez sem törvényszerű. Nem tudhatjuk, hogy hol jártál már előtte, ezért nem is foglalkozunk ezzel. Ha most indulsz, az is egy adottság, és ha már úton vagy, az is egy helyzet. Majd minden alakul, ahogyan alakulnia kell.

„Mit fogok érezni a RitArt Meditációs Technika gyakorlása közben?”

Változó, hogy mikor mit érzel, attól függően, hogy éppen mire van szükséged. Lesz, hogy azt érzed, hogy fel kell pattannod és tenned kell valamit, például heves takarítási vágy fog el (nem vicc :)) – ezeknek a késztetéseknek érdemes persze ellenállni és tovább meditálni (és utána takarítani :)). De az is lehet, hogy elalszol, és álmodsz valamit, amit majd nem tudsz hová tenni hirtelen, de érzed, hogy üzenetet hordoz. Lehet, hogy megszűnik a fájdalmad a meditáció alatt, és később is enyhébb marad. Lehet, hogy javulnak a laborleleteid, de lehet, hogy enélkül is sokkal energikusabbnak és egészségesebbnek érzed majd magad. A variációk száma végtelen, mint a teljesség maga. Teljesen természetes, ha a meditáció közben mosolyogsz, vagy bólogatsz magadnak, villanások jelennek meg a csukott szemed előtt, vagy épp a koromfekete sötétséget látod, ami megnyugtat. Ezekről a meditáció elsajátítását szolgáló tanfolyamon több szót is ejtünk majd, már a te saját tapasztalataidra is alapozva.

„Milyen „pózban” kell/lehet meditálni?”

Az RitArt Meditációt alkalmazhatod ülve, félig vagy teljesen fekve (akár oldalt fekve is). Általában azt javasoljuk, hogy csináld leginkább ülve úgy, hogy a fejed nincs megtámasztva. Állva soha ne meditálj, mert akkor a tested nem tudja átadni az erőforrásait az elmének, és akkor nem biztos, hogy teljes lesz a kapcsolódás, nem indul be a folyamat, az elméd nem tud végül lecsendesedni , és csak görcsös erőlködés lesz a vége – ami ugyebár nem cél, van elég erőlködés az életben. Helyezkedj el kényelmesen és úgy csináld! Közben tetszőlegesen változtathatod a testhelyzetedet, nincs előírt póz.

Autóvezetés, vagy bármilyen összpontosított, a külvilágra irányított figyelmet igénylő tevékenység közben TILOS meditálni!

„Milyen idegállapotban érdemes meditálni? Van erre valamilyen szabály?”

A meditációs technika elsajátításáról szóló minitanfolyamon kitérünk az azonnali stresszoldás gyors módszereire is, mert nagyon fontos, hogy ne dühből, ne idegesen, ne fájdalomtól elcsigázva, és ne is a bánat által maximálisan letaglózva meditálj. Természetesen pont ezekben a helyzetekben van a legégetőbb szükség a meditáció azonnali kellemes hatásaira, éppen ezért úgy lett kidolgozva a RitArt Meditációs Technika, hogy akut helyzetekben is be tudd vetni, ha szükségét érzed. Ezeket is begyakoroljuk majd a tanfolyam alatt. A stresszoldó módszereket használhatod a meditációtól függetlenül is. Sőt, ezeket a stresszoldó módszereket szeretteidnek is átadhatod, megtaníthatod. A meditáció közép és hosszú távú hatása az, és egyik lényege is, hogy az anyagi világgal történő interakcióidban a válaszreakcióid sokkal hatékonyabbak lesznek. Konyhanyelvre lefordítva ez azt jelenti, hogy nem leszel már stresszes, bánatos, letört és letaglózott olyasmik miatt, amik miatt korábban mindig. Tehát a meditáció hatására ez a kérdés, hogy “Milyen idegállapotban érdemes meditálni.” – ez okafogyottá fog válni.

„Mennyi ideig tart, míg rutint szerzek a meditálásban?”

Már az első alkalom is könnyű és eredményes, ahhoz, hogy meditálj nincs szükség rutinra. A képesség már most is benned van, csak úgy képzeld el, hogy most még nincs kulcsod a zárhoz. A tanfolyam azért három egymást követő napon zajlik, hogy a tapasztalataidat megbeszélhessük, és ha szükséges, személyre szabott tanácsokat kaphass. Van, akinél a mantrát „finomhangoljuk”, míg tökéletes nem lesz számára, ez is az első három napban történik.

Haladó meditálók viszont már egészen másokat IS tapasztalnak, mint az éppen kezdők.

„Milyen változásokat tapasztalok majd a meditálás révén?”

Bármilyet tapasztalhatsz, kérdés, hogy milyen arányban írod majd a változásokat a meditáció javára. Általában a RitArt Meditáció módszerét használók a saját gondolkodási szokásaikban, dolgokhoz való hozzáállásukban, cselekvési hajlandóságukban számottevő változásokat tapasztalnak, miközben az énképük erősödik, ők maguk pedig magabiztosabbakká válnak. Arról is beszámolnak a RitArt Meditációt használók, hogy valahogy könnyebb a dolgok jó oldalát észrevenni, és nem észrevenni az addig hangsúlyosan jelen lévő rosszat, kiábrándítót. Van, aki az apró változást is csodaként éli meg, és van, aki a csodálatos fordulatokat is magától értetődőkként könyveli el. Rajtad múlik, mit hogyan értékelsz.

Senki nem fordul ki önmagából, senki nem változik 180 fokos fordulattal hirtelen, és senki nem veszíti el önmagát. Az RitArt Meditáció felerősíti a jót benned, és elhalványítja a rosszat. Új utakat fedezted fel veled, amin mindig önmagadhoz jutsz, de mindig egy magasabb szinten.

A meditáció több ezer éves tudomány, és a spirituális fejlődés alapvető eszköze. Fejlődni fogsz, ez biztos. De nálunk nincs arra előírás, hogy hogyan is működik ez, mert mindenki útja egyéni, de abban biztos lehetsz, hogy lépésről-lépésre fogsz előre haladni.

„Kell majd valamilyen új szokásrendszert kialakítanom, hogy működjön számomra a meditáció?”

Semmit sem KELL. Csak javaslataink vannak, amiket kipróbálsz esetleg, és ami beválik, alkalmazod, ami meg nem válik be, nem alkalmazod. Ez nem vallás, ez nem egyház, ez „csak” egy mentális technika (haladóbb szinteken több technika ötvözete is megjelenhet a napi rutinodban, de ne szaladjunk még előre). Nem kell böjtölnöd, nem kell tartózkodnod az élvezetektől, nem kell megvonnod magadtól semmit, nem kell szigorú, általunk előírt szabályok alapján szervezned az életedet. Nem dogmatizáljuk a RitArt Meditációt, mert minden dogma veszélyes a tudat szabadságára nézve. A rendszeres meditáció által ki fog benned fejlődni a képesség, hogy távol tartsd magad olyan dolgoktól, amik károsak számodra: például rosszindulatú emberektől, mérgező anyagoktól, a mentális egészség szempontjából káros szokásoktól (például az aktuálpolitika iránti felfokozott érdeklődéstől :)), és persze a dogmáktól. A meditáció segít a negatív mentális hatásokat pozitívra cserélni úgy, hogy közben lemondással nem kell küzdened. Csak megtörténik az, hogy minden jobb lesz.

„Vannak még más módszerek is a tarsolyban, amiket alkalmazhatok?”

Igen, ezek többnyire haladó technikák, illetve van a meditáció előtt még módszerünk, amit megtanítunk minden meditálónak. Ezek is saját módszerek, ahogy haladsz majd előre lépésről-lépésre, ezeket is beépítheted a mindennapjaidba.

„Hogy jött Vidi Ritának ez a dolog egyáltalán? Ki ő?”

Vidi Rita személyes üzenetét itt találod>>

Hogyan lehet jelentkezni a RitArt Meditációs Technika megtanulására?

A RitArt Meditációs Technikának sok, de jelenleg három hozzáférhető szintje van. Mindenki az Alap szinten kezdi, és amely szinteken lépésről-lépésre lehet előre haladni. Ezekről a kezdő lépésekről szólnak a nyílt napjaink, amelyeken előzetes regisztráció után bárki részt vehet.

Az alábbi űrlapon add meg az adataidat, és emailben fogunk értesíteni a következő nyílt napok helyszínéről és időpontjáról.

A nyílt napok a közeljövőben Budapesten és mindig szombati napokon kerülnek megrendezésre, általában havi egy alkalommal.

Gyere el egyre, hallgasd meg az előadást, vegyél részt a beszélgetésben, tedd fel a kérdéseidet, és aztán eldöntheted, hogy szeretnéd-e magadnak ezt a módszert, vagy sem. Csakis a nyílt napon résztvevőknek adjuk meg a lehetőséget, hogy megtanulják a meditációs technikánkat a saját mantrájukkal. 

Az éppen aktuális, soron következő nyílt napról emailben értesítünk.

Jelenleg általában havonta egy nyílt napot tartunk, és egy-egy alkalom 2-3 órás, de ez a résztvevőkön is múlik :). Számolj majd legalább 2 órányi elfoglaltsággal, Budapesten (szombat délutánokra tervezünk mindig).

Következő dátum: szervezés alatt

Helyszín: Budapest (mind autóval, mind tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, frekventált helyszín)

Mivel most nincs jelenleg konkrét időpont a nyílt napra, ezért a jelentkezés után egy kis fohászt kapsz ajándékba, ami még nem meditációs technika, de azt már megelőző, a gondolatok tisztítását segítő, felkészítő gondolatsor, ami sokaknak már magában segít az ihletettség elérésében és a teremtőerők aktiválásában. Használd egészséggel!

Előzetes jelentkezés a nyílt napra

A konkrét időpontról és helyszínről aktuálisan majd emailben tájékoztatunk, természetesen jó előre, hogy tudj tervezni!

Név*
Email*


A jelentkezéssel elfogadod az adatvédelmi szabályzatunkat: nem küldünk reklámleveleket, csak és kizárólag a nyílt napok időpontjáról és helyszínéről tájékoztatunk, és bármikor leiratkozhatsz. Átfogó adatvédelmi szabályzatunkat itt találod.

Hol van lehetőség a RitArt Meditációs Technika elsajátítására?

Jelenleg a nyílt napok és a tanfolyamok Budapesten zajlanak, de a tanfolyamokat csak akkor indítjuk el, ha megvan egy minimális, szükséges létszám. A tanfolyamok praktikusan majd péntek-szombat-vasárnapi napokra lesznek tervezve, hogy a három napos folyamat mindenki számára könnyedén szervezhető legyen. Mindezekről a nyílt napon átfogó információkat kapsz majd kézhez, mint ahogy a továbbhaladási, fejlődési lehetőségekről is. A nyílt napon való részvétel ingyenes, de a meditációs tanfolyam pénzbe kerül majd. Számolj egy négy fős család mozis kiruccanásával valamilyen sikerfilmre, és körülbelül annyiba kerül a meditációs tanfolyam. Remélhetőleg a mozi is életre szóló élmény, de a RitArt Meditációs Technika biztosan új szeleket hoz majd az életedbe.

„Szeretném nyílt nap nélkül elkezdeni megtanulni a technikát!”

Erre nincs mód, csak és kizárólag személyes tájékoztatás után fogadjuk el RitArt Meditációs Technikát elsajátító tanfolyamra a jelentkezéseket! Gyere el a nyílt napunkra, szánd rá azt a két órát az életedből, és meg fogod érteni, miért így csináljuk, és nemcsak megérteni fogod, de egyet is fogsz vele érteni!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.