Breaking News

Hogyan hozzunk létre és hogyan működtessünk saját törzseket? És miért? 1. rész

Évtizedek óta könyvek ezrei szólnak arról, hogy hogyan legyél jó vezető, milyen készségeket fejlessz magadban ahhoz, hogy az emberek követni és ne ellenkezni akarjanak. Könyvek ezrei taglalják hosszasan azt, hogy a vezető milyen – ilyen, olyan, amolyan – egymásnak sokszor ellentmondó módon. Érdekesség, hogy a legkedveltebb vezetői könyvek 80-90 éve íródtak, és annak ellenére, hogy semmit nem mondanak el a 21. századi praktikákról, mégis működnek a bennük leírtak. Ideig-óráig.

Azért csak ideig-óráig, mert a 80-90 éve íródott könyvek nem számoltak azzal, ahogy egy vezető nem 8-10 főt, hanem 2000-3000, de nem ritkán 200-300ezer embert vezet, valós időben, egyidejűleg, pillanatról-pillanatra.

Anno a nagy vezetőknek néha elég volt csak olyan beszédet mondaniuk, ami például filmbe illően lelkesítő, és megőrizte az utókor a maga számára. Elég csak Petőfi Sándor Nemzeti dal-ára gondolnunk, amit pár tucat embernek adott elő, mégis mindannyiunk szívébe bele van írva. De ez egy rendkívüli példa, erre senkinek sem kell törekednie, hogy ezt érje el az embereknél, elvégre nincs minden nap forradalom… vagy mégis van?

Be kell jelentkezned, hogy láthasd a tartalom többi részét is. Kérlek . Nem vagy még felhasználó? Csatlakozz hozzánk!

Vidi Rita

A Piacvezető Magazin főszerkesztője.

Kérlek, lépj be hogy kommentelhess.