Breaking News

Esettanulmány a mobilon és asztali gépen internetezők közti mozgósíthatósági különbségekről

2018 augusztusában egyre több levelet kaptam a hírlevél olvasóimtól, ami arról szólt, hogy túlságosan kicsik a betűk a levelekben, javasolják, hogy nagyítsak rajtuk.

Az elsőnek még nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, a másodiknak viszont már igen. Előtte 11 évig soha, senki nem panaszkodott ilyesmi miatt, és ha egy jelenség előtűnik a semmiből, ráadásul ismétlődik is, arra bizony oda kell figyelni.

Természetesen első lépésem az volt, hogy ellenőriztem a levelekben a betűméreteket, és hát azok a szokásos Verdana betűtípus 11-es betűméreteivel bírtak, tehát alapvetően nem voltak kicsik, hanem sokkal inkább nagyoknak minősültek. Gyakorlatilag egy évtizede már legalább használtam ezt a betűtípust és méretet, és nem is értettem, hogy mi lehet a gond.

Finoman próbáltam kipuhatolni a problémát jelzőknél, hogy esetleg nincs-e szükségük már olvasószemüvegre… Vicces, de kiderülhet ez ilyen módon is egy látásprobléma, de nem ez volt a pakliban. Az is felmerült, hogy véletlenül kisebbre állították a saját eszközükön/böngészőjükben a betűméretet, és most az miatt nem látják a leveleket eléggé, de mint kiderült, mások leveleit látják, az enyémmel volt gondjuk.

Szóval nem jutottunk sehová, viszont néhány problémalehetőséget kizártunk, ami már egy előremutató jel, hogy nem milliónyi lehetőséggel kell foglalkoznunk, hanem millió mínusz hárommal :).

Be kell jelentkezned, hogy láthasd a tartalom többi részét is. Kérlek . Nem vagy még felhasználó? Csatlakozz hozzánk!

Vidi Rita

A Piacvezető Magazin főszerkesztője.

Kérlek, lépj be hogy kommentelhess.