Breaking News

A piacvezető, a kihívó, a követők és az EP választás esete

Mint köztudott, szeretem a politikát. Igazából mindenki szereti, aki szereti a stratégiát, a dolgok mögött meghúzódó mechanizmusok és rendszerek firtatását.

A politika azért nagyon jó a magunk fajta érdeklődő elmék számára, mert nyilvánosan zajlik a csatározás, miközben jókat lehet elmélkedni a mögöttes szálak aktuális mozgásáról. A sportfogadás nem az én világom, de politikai viszonylatban szívesen tippelgetek még akár konkrét számadatokra is.

A közelmúltban – nálunk konkrétan vasárnap – lezajlott EP választás ismét remek lehetőséget adott arra, hogy elmélyedjek a különböző bugyrokban, hogy aztán még okosabban kerüljek ki az egyébként sokszor megkerülhetetlenül mocskos közeg hatásai alól.

A politika azért veszélyes terep, mert annyira magával tudja a kívülálló szemlélőt is az a hatalmas energiákat működtető, zsigerekre ható adok-kapok, hogy kettőt pislogunk, és máris hülyének tituláljuk magunkban a másként gondolkodókat, ők meg persze bennünket.

A politika azért veszélyes, mert végtelenül egyszerű kétpólusúvá degradálni a legszínesebb dolgokat is, de közben meg ez a szépsége is: megnézhetjük, hogyan működnek a dolgok a végletek világában. A politika olyan, mint egy laboratórium, amiben mi megfigyelők lehetünk. Megfigyelhetjük, hogy van-e élet az észen túl. És van!

Be kell jelentkezned, hogy láthasd a tartalom többi részét is. Kérlek . Nem vagy még felhasználó? Csatlakozz hozzánk!

Vidi Rita

A Piacvezető Magazin főszerkesztője.

Kérlek, lépj be hogy kommentelhess.