Breaking News

A cégvezető 13 pusztító hibája

Emberek vagyunk. Vannak erényeink és hibáink. Hol az erények domborodnak ki, hol pedig a hibák, attól függően, hogy aktuálisan milyen hatások érnek bennünket. Ha olyan közegben vagyunk, ahol a jó tulajdonságaink tudnak dominálni, akkor hurrá. Ha pedig érzésünk szerint a rossz tulajdonságainkra van éppen szükségünk, akkor azokat vesszük elő.

Persze nem vagyunk ennyire racionálisak, hogy mérlegeljünk, hogy „Hmm, most olyan közegben vagyok, amikor is az erényeimet maximálisan tudom kamatoztatni. Türelmes leszek és kitartó, bájos és elragadó.” Nos, ez nem így működik. A viselkedésünk csak látszólag döntések következménye, a mélyben ez az egész sokkal bonyolultabb, mint azt akár elképzelni is tudnánk – pedig tudunk arról dönteni, hogyan viselkedjünk, miként cselekedjünk, milyen módon reagáljunk. Tudunk dönteni, csak az fárasztó. Továbbá pont fordítva működik a dolog, mint azt a logikus elménkkel gondolnánk: nem döntünk arról, hogy hogyan viselkedjünk, reagáljunk, hanem éppen ellenkezőleg, a viselkedésünk, a reakcióink determinálják azt, hogy hogyan fogunk dönteni. Ha éppen minden rossz, akkor máris készen van az ördögi kör, ha  meg éppen minden frankó, akkor máris készen van a felfelé tartó spirál.

Földi halandók számára megengedhető, hogy hibázzanak az életükben, a kapcsolataikban, a cselekedeteikben.

De két csoport – amik között persze jókora átfedés van – nem engedheti meg magának a túl sok hibázást. Ők a szülők és a vezetők.

Be kell jelentkezned, hogy láthasd a tartalom többi részét is. Kérlek . Nem vagy még felhasználó? Csatlakozz hozzánk!

Vidi Rita

A Piacvezető Magazin főszerkesztője.

Kérlek, lépj be hogy kommentelhess.