Marketing szövegírás

Kérdés: Hogyan adjunk el homokot a Szaharában,

és jeget az eszkimóknak,

vagyis bármit bárkinek?

Válasz: a RitArt marketingszövegeivel

Biztosan te is tudod már, hogy a marketing stratégia és a marketing tervezés elképzelhetetlen ma már a marketing szövegek tervezése és alkalmazása nélkül, az online marketing stratégia és -tervezés meg pláne nem nélkülözheti a jól megírt szövegeket.

Bár a világ napról-napra szédítő sebességgel változik, de a marketingszöveg szinte semmit nem változott az évezredek során:

 • még mindig működik, ha a célközönség problémájáról írunk,
 • még mindig hatásos, ha a vágyaikat vesszük alapul,
 • még mindig jól sül el, ha megmutatjuk a megoldást,
 • még mindig célt ér, ha a szűkösség elvét alkalmazzuk,
 • még mindig átütő siker, ha az érzelmekre hatunk,
 • még mindig varázslatos, ha a közönség fejével gondolkodunk,
 • és összességében még mindig hatékony a befolyásolás a szöveggel.

Sőt: CSAK a jól megírt marketingszöveggel érdemes befolyásolni a közönség figyelmét, mert ez a legtisztességesebb módja az értékesítésnek. Szerintünk és az ügyfeleink szerint legalábbis…

Szeretnél elsöprő sikereket az üzleti életben? Szerinted minden elismerést megérdemel a céged, a termékeid, a szolgáltatásod? Szerintünk is! Tegyünk együtt a te sikereidért! Mi megírjuk a marketing szövegeket, te pedig learathatod a babérokat.

RitArt Academy Marketing Szövegírás

Marketingcélzatú, márkaépítő és értékesítési célú szövegek írása

 

Kiknek való a RitArt Academy Marketing Szövegírás szolgáltatás?

 • Azoknak, akik semmit sem akarnak a véletlenre bízni az online és offline értékesítés terén, és hisznek abban, hogy a marketingszöveg hatékonyságát semmi sem múlhatja felül az eladások növelésében, és a felhasználók nagy számának elérésében.
 • Továbbá való azoknak, akik tudják, hogy bár minden szövegünk lehet egyben marketingszöveg, de az értékesítési és brandépítési célú szövegek megírásához nemcsak tehetség kell, hanem az olvasók elméjének pontos ismerete is. Mi ezt adjuk ugyanis, azt, hogy olvasunk az ügyfeleid gondolataiban, és így tereljük őket a számodra kedvező döntés meghozatala irányába.

Kiknek NEM való a RitArt Academy Marketing Szövegírás szolgáltatás?

 • Azoknak, akik nem tudják elfogadni, hogy a marketingszöveg nem szólhat róluk, mert annak bizony az OLVASÓRÓL, a befogadóról kell szólnia. Rólad maximum a bemutatkozás oldalad szólhat, minden másnak a potenciális vásárlóidról kell szólnia a kommunikációdban.
 • Azoknak sem való a mi szolgáltatásunk, akik pontosan olyan oldalt és szöveget akarnak, mint amilyen másnak van (és mutatják a mintát). Nem másolunk, nem érdekel bennünket a piac többi szereplőjének vélt sikere és a látszólag csodálatos oldalaik, mert az elmúlt 10 évben megtanultuk már, hogy túlságosan sokszor lapulnak csúfos kudarcok a csillivilli weboldalak mögött. Tartalomstratégiai kérdésekben nem nyitunk vitát – értsd: igazad van! ­– de az erről szóló alapelveinket részletesen lehet tanulmányozni a Tartalomstratégia 5 perc alatt című könyvben. Mi hiszünk abban, hogy a sikerhez egyediség kell. Velünk egyedi leszel, nem egy tucat-termék, amit senki nem tud megkülönböztetni a másiktól.

Mit nyújt a RitArt Academy Marketing Szövegírás szolgáltatás azon túl, hogy megkapod a szöveget, amit kérsz?

– Gyorsaságot. A marketingszövegeket 5-6 nap alatt elkészítjük, lektoráljuk, és megküldjük számodra, a fizetés teljesítése után. Az előzetes egyeztetések hossza attól is függ, hogy milyen felkészült vagy, és mennyire céltudatos :). Ha például az alábbi űrlapon minden infót megadsz, és részletesen leírod amit szeretnél, akkor máris sok-sok emailváltást spóroltunk meg, és annál hamarabb kezdhetjük a tényleges munkát.

– Pontosságot. Nemcsak lektoráljuk a marketingszövegeket, de két körben értékesítés-szakmailag is ellenőrizzük.

– Működést. A marketingszöveg akkor jó, ha működik. A szöveg működőképességét előre lehet garantálni, de igazából a tesztelés közben fog kiderülni, hogy mégis mennyire működik, milyen konverziókat hoz. Ezért a későbbiekben is kapcsolatban maradunk, és egyeztetünk az eredményekről. Persze csak akkor, ha szeretnéd. Ez nem kötelező elem, de mi nagyon örülünk a visszajelzéseknek.

– Marketingben és értékesítésben jártas szövegírókat. Nem biztos, hogy közvetlenül is kapcsolatba kerülsz a marketing szövegíróval, de a koordinátorral biztos. Ugyanakkor nálunk az értékesítési és marketing célú szövegeken, csak az ilyen típusú szöveg írásában jártas és tapasztalt, sőt, hogy úgy mondjam, bizonyított kollégák dolgozhatnak, két körös ellenőrzéssel. Az ellenőrzés azt jelenti, hogy a profikat profik ellenőrzik.

Finomhangolást. Ésszerű keretek között a szöveg finomhangolását bérmentve és díjtalanul végezzük.

– Garanciát. Ha arra lyukadnánk ki, hogy nem tetszik a szöveg, mert valami egészen más volt a fejedben, vagy egyszerűen nem értettük meg pontosan egymást, és a finomhangolásokkal sem érjük el a kívánt értékesítési eredményt, akkor visszafizetjük a szövegírásért fizetett összeget teljes egészében, a szöveg felhasználási jogai nálunk maradnak – tehát nem használhatod fel -, és elválunk békében, szeretetben, de örökre :).

RitArt Academy Marketing Szövegírás Árak:

Marketingszövegek, sales szövegek: 10,- forint leütésenként, de legalább 5000,- forint.
Landing oldalak, feliratkoztató oldalak: 10,- forint leütésenként, de legalább 5000,- forint.
Értékesítési levelek: 10,- forint leütésenként, de legalább 5000,- forint.
Reklámanyagok, szóróanyagok, hirdetések szövege: 10,- forint leütésenként, de legalább 5000,- forint.
Már meglévő marketingszövegek újraírása: 10,- forint leütésenként, de legalább 5000,- forint,

Összességében minden marketingszövegünk alap leütésára 10,- forint leütésenként, de az 500 leütés alatti marketingszövegeink ára egységesen 5000,- forint.
A leütésekbe beleszámoljuk a szóközöket is.

Sürgősségi felár, ha 48 órán belül kell a szöveg: +3 forint leütésenként.

Az árak bruttó árak, a cég angol. ÁSZF itt.

Példák az árakra:

 • 1000 leütéses, vásárlásra buzdító, érzelmekre ható sales levél megírása: 10.000,- forint.
 • Hirdetés megírása egy nyomtatott magazinba 500 leütéssel: 5.000,- forint.
 • Rövid reklámszöveg, 120 leütéssel: 5.000,- forint.
 • Értékesítési oldal 10000 leütéssel: 100.000,- forint.
 • Landing oldal 7500 leütéssel: 75.000,- forint.
 • Jelenleg nem jól teljesítő sales oldal átírása, amely most 6700 leütést tartalmaz: attól függ, hogy mi mennyire írjuk meg, annyiszor 10 forint. (Általában 7000-8000 leütés egy átlagos sales oldal szövegterjedelme.)

Gyakran ismételt kérdések, és gyakori felvetések a marketingszövegekről – ezek már mind előfordultak nálunk

„Szeretnék pont ugyanolyan oldalt, mint a piacvezetőé.”

Mi viszont nem szeretnénk pont ugyanolyat írni, mert ehhez se kreativitás, se szakértelem nem kell. A piacvezető nyilván nem véletlenül lett piacvezető, és nem véletlenül kommunikálja azt, amit… Ha te, mint NEM piacvezető nekiállsz ugyanazt mondani, majdnem ugyanúgy, hát az minden lesz, csak nem sikervárományos…

„Szeretnék marketingszöveget, de nem szeretném, ha tele lenne marketing bullshittel…”

Ha a marketing szerinted bullshit, vagy van a marketingnek olyan ága, amire jellemző a bullshit, akkor mégis hogyan jutottál arra, hogy marketingszövegre van szükséged? Marketingszöveg nincs marketing nélkül, bár a marketingszöveg eszközei olyan kifinomultak, hogy laikusok észre sem veszik, hogy marketingszöveget olvasnak éppen. Ha sikerül tisztázni, hogy mit gondol valaki bullshitnek, akkor általában együtt szoktunk dolgozni végül, de ha nem sikerül tisztázni, akkor nem.

„Szeretnék nagyon rövid, nagyon hatékony marketingszöveget…”

Vannak olyan ritka esetek, amikor a rövid szöveg jobban működik, mint a hosszú – például SMS-ben -, de nem lehet megspórolni a karaktereket akkor, amikor el akarunk adni, illetve esetenként meg lehet, csak nem ennek kell lennie a kiindulási pontnak. MŰKÖDJÖN! Ez az első szempont. Hogy ezt milyen hosszan tudja „megtenni”, az egy másik kérdés. Már a marketingszöveg alap váza közelíti az 1000 leütést, és akkor az még csak egy váz, ami bármilyen üzletre/termékre/szolgáltatásra rápasszítható! Hol van ebből még a te különleges terméked és zseniális szolgáltatásod, meg az olvasó gondolati ívének lekövetése, és a vásárlási döntés meghozatalának dominálása?

„Mennyibe fog kerülni pontosan?”

A pontos árat akkor tudjuk megmondani, ha gyakorlatilag készen van a szöveg, de előzetesen igen pontosan tudunk árintervallumot belőni. Nálunk bevett szokás, hogy az előzetes árat túllőjük, túlkalkuláljuk, és az ügyfél ennek a túlkalkulált árnak a tudatában mondja ki a végső utasítást, hogy kezdhetjük a munkát, és a végső ár mindig kedvezőbb, mint ami az ügyfél fejében volt. Szeretem, ha az ügyfeleink kellemesen meglepődnek, mikor kimondjuk a végső árat. Nálunk nem fordulhat elő az, hogy beszélünk, mondjuk 50.000 forintról, aztán még hozzá teszünk egy kicsit, meg megint egy kicsit, aztán a végén már 150.000 az ár. Mi fordítva működünk: mondunk egy árat, amibe biztosan belefér minden, és vagy pontosan annyi, vagy annál kevesebb lesz a számlán végül az adott feladat ellenértéke.

„Mikorra lesz kész? Holnap menne a nyomdába!”

Őszinte leszek, szövegírási praxisunk legfélelmetesebb pillanatai azok, amikor nyomdába is megy az anyag, ráadásul MOST. Arra kérek minden ügyfelet, hogy jó előre gondolkodjon és tervezzen, és ne az utolsó pillanatban essen be az ajtónkon, mert mi szívesen kiszolgálnánk, csak ezeknek az utolsó pillanatoknak nagyok a veszélyei. Nem szeretjük a kapkodást, mi a legkényelmesebb tempónkban is villámgyorsak tudunk lenni, de a MOST, az minden folyamatban egy rizikófaktor. Nincs idő átgondolni, átnézni, átírni, korrigálni, és a nyomdába kerülő anyagok véglegesek. Csináltunk már ilyet természetesen, de nem ez a szívünk csücske megoldás. Gondolkodj 1-2 héttel előre, és minden tökéletes lesz.

„Kellene 5-6 sales levél, DM-ben küldeném ki postán, 30 címre.”

Jaj neee! Mindig óvakodunk véleményezni az ügyfelek terveit, és mindig óvakodunk beleavatkozni a stratégiájukba, de gondolom te is felhívnád bárki figyelmét, ha valami veszélyes dologra készülne… Az 5-6 sales levéllel nincs gond, az egy kampányban már egy jó szám. A DM-mel sincs gond alapvetően, ha úgy egyébként minden kelléke tökéletesen ki van találva, de a 30 címmel már nagyon nagy bajok vannak. Azért, mert azt hallottad, hogy a DM milyen jó buli, attól még érdemes a tervezett DM kampányokat ONLINE tesztelni, tehát elektronikus levélként, email címekre küldve. Szívesen megírunk bármit, de ha messziről látszik, hogy nem fog működni, akkor mi arról szólni fogunk… Szívből tesszük ezt, mert a legjobbat akarjuk neked.

„Jaj, annyi mindenre lenne szükségem, hogy csináljuk, hol kezdjük??”

Haladjunk lépésről-lépésre! Ha szeretnél egy nagy kampánnyal egy termékbevezetést csinálni, és a terméken kívül még semmi nincs készen, akkor mi először megírjuk a sales szöveget, amivel eladsz. Aztán megírjuk az értékesítési leveleket, amiket kiküldhetsz a listádra. Ha szükséges, írunk blogposztokat, és egyéb, figyelemgeneráló tartalmakat, a különböző csatornákra. Mindig lépésről-lépésre dolgozunk, és mindig lépésről-lépésre fizetsz is.

Mire lesz képes a marketingszöveg a te vállalkozásodban?

Mi a bizonyítéka annak, hogy ez a „marketingszövegesdi” működik majd a te üzletedben is?

Bizonyíték bármire is, csak utólag lehet, de az biztos, hogy ha ismered a közönséged problémáit, ha ezer százalékig meg vagy győződve arról, hogy a terméked hasznos lesz a számukra, és megoldja a problémáikat, és te hiszel abban, hogy TÉNYLEG te vagy (a terméked, szolgáltatásod) a legjobb megoldás számukra, akkor a marketingszöveg működni fog, mert minden más csak marketing-szakma. Az alapokat te adod, az értékesítős-marketinges megoldásokat pedig mi.

Mi el tudjuk adni a Szaharában is a homokot, meg a pingvineknek a jeget, de azt szeretjük a legjobban, ha a te termékeidet segíthetünk marketingezni.

Marketing szövegírás szolgáltatás megrendelés

Név*
Email*
Cégnév*
Székhely*
Milyen szöveget szeretnél most rendelni? Többet is választhatsz
Weboldal URL címe*
Bármi kérés-kérdés, részletes terv?
Elfogadod a jelentkezés feltételeit?*


Örömmel dolgozunk végre veled IS :).
Ha arról olvasnál, hogy kik vagyunk, akkor itt találod a bemutatkozásunkat.
Ha nem marketingcélzatú, hanem könnyedebb hangvételű, populáris írásokra, cikkekre van szükséged, akkor a Szövegírás szolgáltatásunkat keresd.

Vidi Rita

Ui.: Ez az oldal 11752 leütést tartalmaz, és 117.520,- forintért írtuk volna meg neked. A kérdés már csak az, hogy vajon mennyit termel ez az oldal… És mennyit termelne egy hasonló, neked. Jó elmélkedést ezen :).

Comments are closed.