Marketing szöveg

Szövegírás

Két féle marketing van. Az egyik az, amelyik a gyártók, szolgáltatók érdekeit szolgálja. Ilyen a klasszikus példa arról a bizonyos fogkrémes tubusról, amelynek megnövelték az átmérőjét, hogy a vásárlók az ugyanakkora fogkefe fejre több fogkrémet nyomjanak… Nem azért, hogy tisztább legyen a foguk, hanem azért, hogy hamarabb fogyjon el, és így a cég több bevételhez jusson. Viszont azt az ötletet, hogy a folyékony mosószerek kannáján lévő kupakot úgy alakítják, ki, hogy van benne adagoló rész, és így nem folyik le az oldalán a szer, ha ebből öntöm a mosógépbe; ez igazán hasznos és a vevőknek kedvező megoldás a gyártó részéről.

Marketingesként már nehezebb éles vonalat húzni, hiszen a profit növelése mindenképpen cél, és a speciális kupak többletköltséggel jár, és csak egy ideig jelent csak versenyelőnyt, utána lemásolja a konkurencia. Bármilyen eszközt, utat is választunk ahhoz, hogy a fogyasztói elégedettséget és a profitunkat növeljük, a virtualizálódó világunkban a legfontosabb, hogy ha az interneten utánanéznek a termékünknek, szolgáltatásunknak, cégünknek, ott olyan tartalmat találjanak, ami megfogja a látogatót, és esélyt ad nekünk, hogy vagy azonnal, vagy a közeljövőben ügyfelünk legyen.

Azt már megtanultuk, hogy a régi típusú marketing szöveg már nem működik. Nem kezdődhet a honlap bő lére eresztett cégbemutatással. Még csak ne is a termékről, szolgáltatásról szóljon, hanem az olvasó érdekeit, kíváncsiságát szolgálja ki. Nem lehet bevetni a „fogkrémes trükk” online változatát, mert minden ellenőrizhető, összehasonlítható a vevői visszajelzésekkel és mások marketing szövegeivel. A vélemények közül nem csak azok jelennek meg, amelyeket mi felrakunk, amire büszkék vagyunk, hanem kommentekben, fb posztokban maguktól is terjeszthetik jó vagy rossz hírünket a vásárlóink. Arra kell törekednünk, hogy az adagolós kupakhoz hasonló pozitív megoldásokat adjunk a fogyasztóknak, olvasóknak. Már, ha komolyan gondoljuk, hogy sikeres vállalkozást szeretnénk és visszatérő vásárlókat. Természetesen vannak olyan marketing szövegek, amelyek a népbutítást és a nagykanállal való becsapást szolgálják, de ha mi nem ezt az utat akarjuk járni, hanem edukált, hűséges vásárlókat akarunk, akkor másképp kell gondolkoznunk, dolgoznunk.

Marketing szöveg

Marketing szöveg: az edukált, hűséges, visszajáró vásárlókért

Mit tegyünk pontosan?

  • Hangoljuk össze a marketing elemeket, a közösségi média megjelenéseket.
  • Szólaljunk meg a célcsoportunk nyelvén, stílusában, folyamatosan figyelve, hogy hol találhatjuk meg őket a virtuális térben.
  • Építsük fel a termékpiramisunkat úgy, hogy – az első ingyenes anyagtól kezdve a hírlevelekben küldött információkig és az utógondozás megoldásig, – minden azt szolgálja, hogy az ügyfelünk azt érezze, egyre többet kap tőlünk, egyre többet tud a témáról, és egyre inkább megbízhat bennünk. Tudja, hogy ez a része az életének, problémáinak jó kezekben van, hogy hozzánk fordulhat, mikor szükség lesz rá, és másoknak is minket ajánl, ha felmerül hasonló igény a környezetében.

A marketing szövegeink fogják meghatározni a kapcsolatunkat és üzleti eredményeinket elsősorban. Alapkövetelmény, hogy ha személyes kapcsolat is létrejön, akkor ugyanazt a színvonalat hozzuk, amit az interneten már megszokott tőlünk a kedves vendég. Ha az olvasónk már kötődik hozzánk, tudja, hogy tőlünk értéket kap – számára speciálisan szűrt hasznos információt – , és adott időben, igény esetén az ideális terméket és szolgáltatást is biztosítjuk számára optimális áron, akkor nyert ügyünk van, mert sikerült bizalmi kapcsolatot kiépítenünk vele.

Szövegírás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.