9 poszttéma Facebookra, ha kifogytál volna már az ötletekből

Facebook tippek

A közösségi média marketingben kifejezetten figyelned kell arra, hogy érdekes információkkal lásd el és szórakoztasd leendő vásárlóidat, jelenlegi követőidet. Ezért a Facebook marketingnél nagyon fontos, hogy színvonalas, érdekes olvasnivalóval szolgáld közönségedet. Igazából soha nem szabad kifogynod az ötletekből, ha posztolásról van szó, de hát valljuk meg őszintén azért ez megtörténik. Ahhoz, hogy a Facebook marketing, vagy a közösségi média marketing bármely oldalon történő formája sikeres legyen, kreatívnak kell lenned.

Íme pár mentőötlet Facebook poszttéma gyanánt, ami a hasznodra fog válni:

  1. Posztolj egy közmondást egy hozzá illő, figyelemfelkeltő, ütős képpel! Bátran keresgélj! Ne ragadj le az állandóan ismételt, sok szerzőnek tévesen tulajdonított életbölcsességeknél! Keress valami egyedit!
  2. Idézz egy híres embertől! Számos frappáns idézetet olvashatsz az interneten. A szerző lehet színész, énekes vagy akár spirituális tanító is. A lista igen széles, ha jó idézeteket találsz, sose fogsz kifogyni a posztötletekből.
  3. Ha nem gondolod elégnek egy közmondás posztolását, írd hozzá saját mondanivalódat, véleményedet, tapasztalatodat! Az olvasok imádni fogják őszinteségedet, nyíltságodat.

    Ritart Szövegírás Banner
    Ha szereted a bevételeket és a profitot számolgatni, akkor bízd ránk a szövegírást!
  4. Ossz meg egy szelfit magadról, vagy bármilyen saját képet! Írd le, milyen napod van és érdeklődj látogatóidéról! Ne feledd, hogy a közösségi média marketingben elengedhetetlen a követőiddel való kommunikáció! Ha megosztasz pár apró, vagy jelentős történést az életedről és arra hívod fel követőidet, hogy ők is tegyék ezt, érezni fogják, hogy törődsz velük.
  5. Ne félj magadról mesélni! Ossz meg magadról valami érdekeset, furcsát, vagy írd le egy olyan élményedet, ami érzelmeket válthat ki az olvasókból! Meglásd, hogy a kommentek csak úgy özönleni fognak! A lényeg, hogy a látogatóid meglássák benned az embert, ne pedig azt, hogy csak arra használod a Facebook marketinget, hogy a nyereséget hajszold vele.
  6. Lelkizz! Az emberek imádnak lelkizni, a Facebookon meg főleg. Ragadj meg egy gyakorta emlegetett problémát, legyen az jelen itthon vagy egy szegény, távoli országban. A probléma lehet globális és személyes is. Ha rendszeresen teszel közzé ilyen posztokat, nagy látogatottságra és hírnévre számíthatsz.
  7. Használd a humorérzéked! Ha vicces képeket, történeteket, mémeket posztolsz, szintén nagyon sikeres lehetsz. Nevetésre mindenkinek szüksége van, így ezzel nem lőhetsz mellé.
  8. Légy naprakész! Figyeld a híreket és oldaladon reagálj a nap fontosabb, figyelemfelkeltő történéseire, ha ez illik az oldaladhoz! Fejtsd ki a véleményedet, nézőpontodat és kérdezd meg olvasóidat arról, hogy mit gondolnak, hogy fenntartsd a kommunikációt! Az oldalad szinte pezsegni fog a látogatók tömegétől.
  9. Bármely ötleted támad, legyen az egy bizonyos diétába való belekezdés, egy új recept kipróbálása, utazás egy helyre, ahol még nem jártál, kérdezd meg róla olvasóidat! Figyeld kommentjeiket, like-old és válaszolj is rájuk. Fontos, hogy hálás legyél tippjeikért, köszönd meg nekik segítségüket! A kedvességed, közvetlenséged áldásos hatással lesz facebook oldaladra, garantáltan növelni fogja látogatóid számát.

Összegezve: légy önmagad, légy emberi, légy közel hozzájuk. Értékelni fogják, te pedig látni fogod az eredményeket: több lájkoló, elhivatottabb követők, mozgósítható bázis, sőt, valódi közösség.

Posted on: 2018-11-06, by :

Vélemény, hozzászólás?