Szövegírás

Hogyan segít a szövegírás szolgáltatásunk, hogy több látogatód, több ügyfeled, több bevételed, több profitod, és elismerésreméltó hírneved legyen?

Szövegírás kreatív írókkal, nagyban gondolkodóknak

Figyelem! Csak olyan vállalkozásoknak szólnak az alábbiak, amelyek legalább a havi 1 millió forint tiszta nyereséget célozták meg az üzleti tervükben, vagy az egész pályás “letámadás” hívei.

Lássuk a rideg tényeket a szövegírásról:

 • Ha valóban ütős weboldalt szeretnénk, ahova rendszeresen visszajárnak az Olvasók, és szeretnénk, ha visszajelzéseikben magas pontszámmal jutalmaznák a tartalom minőségét;
 • ha óriási a verseny a piacunkon, és nem opció az, hogy elhanyagoljuk a szövegírás területét;
 • ha az üzletünk számára kifejezetten előnyös, ha a weboldalunkon keresztül részletes információkkal tudjuk ellátni az ügyfeleinket – vagy potenciális ügyfeleinket -, urambocsá’ tanítani tudjuk őket,
 • ha irgalmatlanul nagyot akarunk dobbantani a keresőoptimalizálás terén,

akkor:

bizony mindketten tudjuk, hogy kevés lesz heti egy cikkel nagy nehezen előállni…

Sőt, a cikkek önmagukban kevesek lesznek. Több kell egy blognál, sokkal több.

De ki fogja ezeket a tartalmakat megírni?

Hol találunk valóban tehetséges, terhelhető, lényegében bármilyen témában, bármilyen célközönség megszólítása érdekében bevethető kreatív írókat?

Keressünk újságírókat?
Egyetemistákat?
Irodalmárokat?

Oké, hurrá, találtunk egy remek írót, aki bármiféle szöveg megírását vállalja. De ő mikorra fog megírni 100 cikket, ami már MOST hiányzik az oldalunkról, és minden nappal egyre nagyobb és nagyobb hiányt görgetünk magunk előtt?

Remek írónk ráadásul folyamatosan dolgozik másoknak is, tehát ha most fejben elkezdted számolgatni, hogy egy író egy nap alatt hány cikket képes megírni, ha 8 órát dolgozik, akkor rossz hírem van: nem neked dolgozik 8 órát, hanem sokaknak.

Keresünk és találunk egy másik írót is. Fantasztikus! De közben a konkurencia oldalára 250 cikk került fel. Ennek így sosem lesz vége!

Oké, nem nyomom tovább a szöget, érted ugye, hogy mire akarok kilyukadni?

Sajnálatos tény, de ma már akkora szövegírói apparátussal kell rendelkeznie egy magára valamit is adó cégnek, ami gyakorlatilag kizárt, hogy létezhet… Egy jobb világban egy cég minden alkalmazottja profi szövegíró is egyben, sőt, tartalomstratégiában is remekel, de ez a jobb világ még nem jött el.

De nem kell kétségbe esni, van megoldásunk a problémádra.

A RitArt Academynél jelenleg 109 szövegíró várja ugrásra készen a szövegírói munkákat. Referencia írásokat a HősNők.hu RitArt Referenciák szekciójában találsz.

Milyen szövegírói munkákat vállalunk?

Jelenleg:

 • Különböző stílusú, de azonosan magas minőségű populáris jellegű cikkek, hasznos tippek írása – amelyek majd a látogatókat tudják vonzani.
 • Facebook posztok írása – hogy végre megmozduljanak a rajongók, lehetőleg a weboldal irányába.
 • Leíró jellegű szakmai szövegek – amelyekkel tanítani lehet az ügyfeleket/látogatókat.
 • Írásos oktatóanyagok készítése, részletes magyarázatokkal – szintén okításhoz, edukáláshoz, illetve Súgó és GYIK menüpontokba.
 • Azonos témáról akár 109 különböző cikk – amiket mások oldalán is megjelentethetsz, jelentős SEO eredményeket megalapozva ezzel.
 • Marketing- és értékesítési szöveg írása – amivel feliratkozókat/vevőket szerzel, látogatókat konvertálsz vásárlókká.
 • Kulcsszóoptimalizált szövegek, linkajánlók.
 • Termékleírások, amik egyben élvezetes olvasmányok, egyben informatívak, és egyben keresőbarátiak is – webshopok kedvencei ezek.
 • Közéleti, gazdasági, bulvár hírek megírását.

Hamarosan ezek is lesznek:

 • PR cikkek, sajtóközlemények megírása – mert néha bizony a hivatalos formulára is szükség van.
 • Brossúrák, nyomtatványok szövegezése – kreatív munkatársaiddal együttműködve.
 • Hivatalos levelek írása – akár jogi szakértőnk bevonásával.
 • Honlap kevésbé látványos, de igen fontos részeinek szövegezése – a webergonómia égisze alatt.

Árak – Az alábbi árak BRUTTÓ árak!

Szövegírás árak

Szövegírás árak

Sürgősségi felár – 24 órán belül: +1.00,- Ft karakterenként, 12 órán belül: +2.00 forint karakterenként.

Egyéb szövegek (hamarosan): megegyezés szerint (én is utálom, ha nem látok árakat, de ahol túl sok az input, ott nem lehet egyértelműen és azonnal fix árakat megállapítani. Köszi a megértést!).

Az áraink bruttó árak, nem tartalmaznak semmilyen plusz költséget számodra, tehát nincs rajtuk plusz ÁFA. Ennyivel szorozd a karakterek számát, amit itt feljebb látsz!

A számlát a RITART ACADEMY LTD fogja kiállítani. Lásd ÁSZF.

Csomagajánlataink

Ügyfeleink kérésére bevezettük a csomagajánlatokat, így azok, akik szeretnek előre tervezni, kedvezőbb árakat érhetnek el nálunk. Ne feledd, ezek az árak is bruttó árak!

Populáris cikkek esetén így alakulnak az árak, a különböző csomagokban.

Csomagárak - cikkek -

Csomagárak – cikkek -Kattints a képre a nagyobb méretért!

Facebook posztokhoz külön csomagajánlatokat dolgoztunk ki:

Csomagajánlat - posztok

Csomagajánlat – posztok – Kattints a képre a nagyobb méretért!

A megrendelés megjegyzésébe beírhatod azt is, hogy melyik csomagra gondoltál. Ha esetleg 6 vagy 8 darab cikket vagy posztot kérnél, akkor is a Basic ár a rád vonatkozó. Látod? Érdemes nagyban gondolkodni!

Miből áll a RitArt Minőség?

– Azt kapod, amit kérsz. Nem többet, nem kevesebbet.

– Valódi, szakképzett, és rutinos kreatív írókkal dolgozunk, akiket folyamatosan képzünk.

– Akkorra kapod, amikorra kéred. Nincs csúszás, nincs „közbejött valami”, mert annyi író vár ugrásra készen, hogy időzavar egyszerűen nem fordulhat elő. Ha nem kérsz konkrétan fix határidőt, akkor 2-3 napon belül az email fiókodban lesznek a megrendelt cikkek.

– Nincs egy ügyfélhez delegált egyetlen író, csapatmunkában dolgozunk, erősítjük egymást. Ez azért fontos, mert ha valami nem stimmel egy együttműködésben, aminek csak két szereplője van, akkor hónapok múlva derül rá fény a kognitív disszonancia miatt. Ez nálunk nem fordulhat elő, mert nem szimbiotikus lesz a kapcsolatunk, hanem tisztán partneri, és senkivel sem kell összenőnöd azért, hogy működjenek az írott szövegeid.

– A visszajelzéseidet komolyan vesszük, saját minőségbiztosítási rendszerünkbe integráljuk. Egyébként pedig állandó méréseket végzünk a minőség szinten-tartása és folyamatos fejlesztése érdekében.

– Minta cikkeket itt találsz: http://www.hosnok.hu/category/ritart-referenciak/

Mit nem vállalunk?

Nem vállalunk politikai megrendeléseket – politikai, közéleti témákat vállalunk, de nem politikában érintett, vagy azzal szorosan összefonódó ügyfelektől… -, és nem vállaljuk olyan szövegek megírását, amik ellenkeznek az alapelveinkkel. (Pl. olyan oldalakkal nem dolgozunk együtt, ahol az emberek átverése, halálos betegségekkel való riogatása, félelemben tartása a fő cél…)

Nem vállaljuk ezen szolgáltatás keretében a tartalomstratégia megalapozását, kialakítását, fejlesztését. Azt kapod, amit kérsz: szöveget.

Ha komplett tartalomstratégiára van szükséged, akkor ez segíthet neked>>

Gyakran Ismételt Kérdések

Kérhetek akár már 1 cikket is?

Igen, de akár csak egy mondatot is :).

Mikor kell fizetni?

A megrendelés után, de a teljesítés előtt. Nem kapod meg az írásokat addig, amíg nem érkezett meg a pénz.

Tudok paypal-on is fizetni?

Igen, ezt majd előre jelezd, mielőtt kiállítanánk számodra a számlát!

Hogyan tudok rendelni?

A kicsit lejjebb található űrlapot kitöltve. Ha megírod, mit szeretnél, akkor mi megmondjuk az árat, és megadjuk a fizetési adatokat – illetve megbeszéljük, amit meg kell beszélnünk -, te fizetsz, mi pedig elkezdünk írni. A számlázási adataid alapján elektronikus számlát állítunk ki, amit emailben fogunk megküldeni.

Amint készen van a számodra írt szöveg, az átesik egy korrektúrázáson, és azonnal küldjük számodra emailben. Ha este lesz készen, akkor este küldjük, ha hétvégén, vagy ünnepnapon, akkor akkor.

Mi van, ha nem tetszik a szöveg?

Ez természetesen előfordulhat, de addig írjuk, míg tökéletes nem lesz számodra – az átírások nem kerülnek pénzbe. Az ÁSZF-ünk értelmében van lehetőség a szerződéstől való elállásra is akár végső esetben – bár ilyesmire még sosem volt példa a működésünk során -, ha esetleg semmilyen módon nem tudjuk közös nevezőre hozni az álláspontokat – de egy ügyfél ezt nálunk csak egyszer játszhatja el. Ha nem tetszik a szöveg NEKED, és többszöri egyeztetéssel és módosítással sem tudjuk elérni az általad kívántakat, azt elfogadjuk, de a továbbiakban másik szövegíró csapatot kell keresned. Senkinek sem érdeke egy nyögvenyelős együttműködés. A minőség nálunk azt is jelenti, hogy a vevő minőségére is sokat adunk.

Milyen más nyelveken vállaltok még szövegírást a magyaron kívül?

Jelenleg angolul.

Vállaltok szakdolgozatírást is?

Mivel az törvényellenes, ezért nem.

Külön lektorálást vállaltok valaki más által megírt szöveg esetén?

Nem.

Már meglévő, saját szövegeim átírását vállaljátok?

Igen, de csak marketing és értékesítési szövegek esetén, és webshopok termékleírásainál. Ezeknél ugyebár a legfontosabb, hogy MŰKÖDJENEK! Hassanak az Olvasóra, hogy ők vásároljanak, jelentkezzenek, regisztráljanak, stb. A marketing szövegnek nem frappánsnak meg stílusosnak kell lennie, hanem működőnek, és mi ezzel a céllal vállaljuk az átdolgozást.. A fenti árlistában láthatod, hogy mennyibe kerül ez a szolgáltatás.

Komplett hírlevélkampányt szeretnék megírni. Van rá mód?

Igen, természetesen! Ennek ára 3-5 forint leütésenként, attól függően, hogy egy adott levél mennyire sales levél (ekkor drágább), illetve mennyire inkább “csak” érzelmekre ható. Egy kampányban általában a sales levelek rövidebbek, az érzelmeket megmozgató – természetesen ezek is értékesítést célzóak, csak áttételesen, és nem annyira direktben – levelek pedig hosszabbak. Egy hírlevélkampány egy-egy elemére 3000 karaktert számolhatsz átlagosan, és például egy 6 leveles kampányból 3 kifejezetten értékesítési levél, míg 3 a kicsit lightosabb, nagy olvasottságra számot tartó levelek, érzelmekkel, pszichológiai ráhatással megtámogatva. Tehát ha biztonsági játékos vagy, számolj 5-6 levelet egyenként 3000 leütéssel, és 5.00 forintos leütésárral. Ennél vélhetően kevesebbe fog kerülni, de előzetes kalkulációnak ezek az adatok jó kiindulást adnak.
A kampány elemeinek kitalálásában természetesen segítünk, Vidi Rita személyes közreműködésével.

Egy-egy cikk mennyire lesz például angol nyelvű cikk magyar átirata?

Semennyire. Íróink egy-egy feladatnál feltérképezik az addig már létrejött, témába vágó szövegeket a neten, figyelembe veszik a stílusukat és lényegi tartalmukat, és igyekeznek NEM OLYAT írni.

Kreatív írókkal dolgozunk, akiknek mindkét agyféltekéje képes magas kapacitáson működni, ami nagyban elősegíti az egyediség teljesülését. Ettől függetlenül előfordulhat olyan, hogy más cikkekkel nagyon hasonlatos lesz tartalmilag az, amit neked írunk, mert teszem azt, olyan a cikk témája is, amibe nagy újdonságot nem lehet belevinni. Pl. Hogyan pucoljuk meg a hagymát sírás nélkül? Erre évezredes praktikák vannak már, tehát most valami újat kitalálni nem könnyű. De a minőség nálunk azt is jelenti, hogy nem másolunk, nem inspirálódunk máshonnan, hanem saját kútfőnkre hagyatkozunk, és az egyediségre törekszünk. Erre megvannak az írói módszerek, és az íróink ismerik ezeket.

Ha azt kérem, hogy írjatok cikket pl. az MTI híre alapján, azt vállaljátok?

Igen, de csak ha lehetőséget kapunk arra, hogy elmehessünk az eredeti forrásig. Ez nem kerül több pénzbe, de lehet, hogy több egyeztetésre lesz szükség.

Több ezer hasonló, de mégis kicsit különböző termék hosszas, részletes leírására, afféle termékajánlóra lenne szükségem a webshopomhoz. Ilyet vállaltok?

Igen. Iszonyúan nehéz egymástól lényegesen különböző szövegeket írni nagyon-nagyon hasonló, de egy-két paraméterben különböző termékekről (pl. különböző színű és méretű csempékről kell írni 4000 leütést. Mindegyikről külön 4000-et úgy, hogy egyik leírás sem hasonlít a másikra), mert a nyolcadik ilyennél már csillagokat lehet látni írás tekintetében. Mi mégis meg tudjuk ezt oldani, mivel nagyon sok írónk van, és mindenkinek kicsit más a stílusa, kicsit másak a szófordulatai, kicsit másképp közelíti meg ugyanazt a témát, és kicsit (nagyon) más az élettapasztalata. Az ilyen szövegek megírása a legnagyobb kihívások közé tartozik, de mi szeretjük a kihívásokat :).

Nyomtatott lapba szeretnék a tartalmat színesítő cikkeket. Ilyet vállaltok?

Igen, a lapzártával ugyanakkor neked kell kalkulálnod, és minimum egy-két héttel előre kell gondolkodnod, hogy minden zökkenőmentes legyen, és senkinek ne kelljen kapkodnia.

Hogyan kell számolni a leütéseket?

A leütéseket szóközökkel együtt számoljuk, és a fixen kalkulálható szövegterjedelmeknél előre meg tudjuk adni, hogy pl. 10 darab, 3000 leütéses blogcikk megírása 36000 forint lesz (leütésenként bruttó 1.5 forint), és ennél a leütésszámnál mi mindig kicsit többet adunk át, de a többletet nem kell kifizetni.
Az olyan írásoknál, amik értékesítési jellegűek, marketingcélzatúak, vagy hírlevélbe mennek, nem lehet fixen előre tudni, hogy hány leütés lesz, de azért a nagyságrendet tudjuk előre kalkulálni, miután már jól átbeszéltük, hogy mit is szeretnél. Tehát nem lesznek százezres nagyságrendű kiadásaid úgy, hogy közben tízezresre számítottál. Mindig mindent előre megbeszélünk – én magam szeretek előre számolni -, tehát meglepetés nem fog érni az árakkal és a leütésszámokkal kapcsolatban.

Mennyi idő alatt készül el a szöveg?

Ha általános a sürgőssége, tehát nem kéred 12 vagy 24 órán belül, akkor 2-3 MUNKANAP (nem 2-3 hét, mint amit máshol ígérnek, nem 2-3 hónap ami máshol a realitás, hanem 2-3 munkanap), lényegében kb. 200.000 leütésig bezárólag. Tehát ha konkrétan megrendelsz tőlünk 50 darab cikket pénteken, akkor következő szerdán nálad lesz mind – ha kifizeted addig :)! A mi íróink legendásan tettre készek, és mivel sokan vagyunk, nincsenek késlekedések. Már az írások készülte alatt megkapod a számlát, kifizeted, és azonnal küldjük az írásokat.

Volt már olyan is, hogy nagyon sürgősen kellett egy rövid cikk, és 10 percen belül készen is volt, az ügyfél pedig így véleményezte: “Ez több, mint tökéletes, de komolyan!” Ennek felára van, és ritkán szokott ennyire sürgős lenni a megrendelőknek, de még ez is működik nálunk, ha gyorsan kell lépni.

“Hát nem is tudom, kellenek a szövegek, de olyan bonyolultnak tűnik minden…”

Megértjük az aggályaidat. Mi könnyen vagyunk magabiztosak, mert tudjuk, hogy az íróink milyen magas színvonalon és milyen hatékonyan tudnak írni, de természetes, hogy ez számodra még homályos terület velünk kapcsolatban. Azt javasoljuk, hogy kezdésnek – próbának – rendelj például 5 cikket (3000 leütéssel), vagy 5 Facebook posztot (pl. 1000 leütés posztonként), ami azért jó, mert ezeket biztosan fel tudod már használni majd élesben is, továbbá leteszteled, hogy milyen velünk dolgozni, milyen írásokat tudunk neked készíteni, és azok hogyan működnek az Olvasóidnál. Ezek után már sokkal könnyebben dönthetsz arról, hogy szerinted érdemes-e velünk dolgozni, vagy sem.

Inspirációnak íme néhány bennfentes infó és a trendek az eddigi tapasztalatok alapján

 • Ügyfeleink kedvencei a 3000 leütéses populáris, hasznos tartalmat szolgáltató cikkek, ezekből általában egyszerre 5 darabot szoktak kérni, és ezeket két hét alatt szokták, folyamatosan publikálni. Ez összesen 22500,- forintba kerül, és két hétre le van tudva a cikkek megjelenítése, hurrá, lehet foglalkozni a jövővel, stratégiával, vagy el lehet menni végre üdülni! Természetesen az is járható út, hogy az 5 cikket elosztod egy hónapra, vagy akkora időtartamra, amekkorára csak akarod.
 • Másik nagy kedvenc a kulcsszóoptimalizált szövegek írása, általában szintén ötös csomagokban (egyszerre 5 cikk). Az ügyfél megadja a kulcsszavakat, és mi megírjuk a szintén 3000 leütéses kulcsszóoptimalizált cikkeket, amiket általában öt egymást követő napon publikálnak a saját oldalukon (ha 5 darabot rendeltek). Várhatóan 2-3 hét múlva kezd el mozgolódni ezekre a dominált kulcsszavakra az oldal, ide-oda vándorolva néhány helyezésnyit a találati listán, majd olyan 5-6 hét múlva stabilizálódik az új találati helyén az oldal arra a kulcsszóra (illetve azokra a kulcsszavakra). Ezek után érdemes újra elgondolkodni azon, hogy azokra a kifejezésekre érdemes-e még előrébb tolni az oldalt. Öt ilyen cikk szintén 22500,- forintba kerül.
 • Újabban kedvencei az ügyfeleinknek a napi egyszeri, elgondolkodtató, érzelmekre ható, inspirációs, motivációs Facebook posztok velünk íratása, a hét minden napjára. Ezek frappáns, a célközönség gondolatait megmozgató írások, amik várakozáson felül teljesítenek elérésekben és reakciókban. Egy ilyen poszt általában 1000 leütés környékén van, heti 7 ilyen poszt 10500,- forintba kerül. Jobb, mint hirdetni…
 • Az értékesítési oldalak – sales oldalak – írása és átírása is egyre nagyobb teret kap az ügyfeleink körében. Gyakran keresnek meg bennünket azzal, hogy más által megírt, százezrekbe kerülő oldalak egyetlen vevőt sem hoztak addig, és már azon gondolkodtak, hogy biztosan nem is kell a termék senkinek… A mi átdolgozott sales oldalaink pedig azonnal elkezdtek termelni, tehát kiderült, hogy nem a termékkel volt a gond, hanem bizony az addigi szöveggel. Általában a sales oldalakból és levelekből az szokott hiányozni, ami ténylegesen reagálásra készteti az Olvasókat. Az a gondolati ív hiányzik, ami eljuttatja az Olvasót addig, hogy: “hmm… ez kell nekem… és MOST azonnal!”. Továbbá a nem működő sales oldalak és levelek általában túl rövidek. Kalkulálj legalább 6000-8000 leütéses sales oldallal, leütésenként 5.00 forinttal (maximum). És akkor számold ki, mennyit fogsz azzal az oldallal keresni… 😉 Már meglévő, egyáltalán nem működő értékesítési szövegeket 3.00-forint leütésáron írjuk át. (a végső verzióként elkészült oldal összes leütését vedd alapul ehhez, tehát szintén 6000-8000 leütést minimum!) (Egy titkos tipp: ha száz látogatónként nem vásárol minimum 1 ember az értékesítési oldalon, akkor egészen biztosan rossz a szöveg.) (És még egy titkos adat: ennek az oldalnak, amit itt most éppen olvasol a konverziós aránya 75%).

Ha van kérdésed, tedd fel emailben – cím itt alább  -, a megrendelést pedig a következő módon indíthatod el:

Hogyan tudok rendelni?

Az alábbi űrlapot kitöltve, vagy emailben a szovegirok@ritartacademy.com címre írva.

Név*
Email*
Cégnév*
Székhely*
Milyen szövegek érdekelnek leginkább? Többet is választhatsz
Bármi kérés-kérdés?
Elfogadod a jelentkezés feltételeit?*


Ha megírod, pontosan mit szeretnél, akkor mi megmondjuk az árat előre, és megadjuk a fizetési adatokat, mi elkezdünk írni, te pedig fizetsz. A számlázási adataid alapján elektronikus számlát állítunk ki, amit emailben fogunk megküldeni. A szövegeket akkor kapod meg, amikor kifizetted azokat. Szöveget kifizetés nélkül előre át nem adunk.
Amint készen van a számodra írt szöveg, az átesik a korrektúrázáson, lektoráláson, minőségbiztosítási statisztikai folyamatainkon, és azonnal küldjük számodra emailben. Ha este lesz készen, este küldjük, ha hétvégén, vagy ünnepnapon, akkor akkor.

Küldd el a megrendelésedet most, mert lehet, hogy a konkurens oldalak már szakmányban gyártják a szövegeiket az oldalukra. Ideje a tettek mezejére lépni, mi itt várunk téged a mező közepén, írásra készen 🙂

Vidi Rita

Vidi Rita

Vidi Rita
RitArt Academy

Ui.: Ha szövegírás munkát, vagy szövegírói állást keresve jutottál el erre az oldalra, akkor vegyél részt először egy jobb agyféltekés kreatív írás képzésen (Budapesten két helyen, és hamarosan Pécsett is), és utána egy teszt-munkát követően csatlakozhatsz a szövegírói csapatunkhoz – minden másról kiképzünk.

 

 

Ui.: Ez az oldal 18.407 leütést tartalmaz, és bruttó 92.035,- forintért írtuk volna meg neked (ez egy hosszú, igazán vidiritás oldal). Ugye már csak az lehet a kérdés, hogy mennyit kerestünk már ezzel az oldallal 🙂 Jó gondolkodást ezen!

Hozzászólások lezárva