Regisztráció

Hogyan kereshetsz pénzt a blogoddal?

RitArt BlogZone
RitArt BlogZone

Van már blogod, sőt, szeretik a látogatók is, de nem tudod, hogyan csinálj belőle pénzt? Íme egy lehetőség: helyezd ki a blogodra mások cikkeit, és keress pénzt a megjelenítéssel! Kezdd el már ma!

PR cikkek közösségi közléséhez a te blogodat keressük, ha megfelelsz az alábbi feltételeknek:

– hajlandó vagy  promótált cikkek kihelyezésére,

– a kihelyezett cikk lead-jébe és a szövegtörzsbe hajlandó vagy a cikk megrendelőjének oldalára mutató linket elhelyezni (részletek alább),

– a kihelyezett promótált cikket hajlandó legalább 4 hétig a blog főoldalán tartani (ha kikerül újabb cikk, akkor a PR cikk még mindig ott legyen azok között a posztok között, amik közvetlenül kinn vannak a blogod kezdőlapján)

– a cikk első helyről/főoldalról való lekerülése után is hajlandó vagy a blogon tartani a cikket (tehát nem törlöd),

– a blogod legalább 5-6 hónapos, és havonta legalább 4 cikkel, tehát összesen legalább 20-24 cikkel rendelkezik, és a továbbiakban is rendszeresen fogsz publikálni,

– vannak valós látogatók az oldalon, naponta legalább 50-en – azokon a napokon is, amikor nem kerül fel új cikk! (Oldallátogatottsági statisztikákkal kérjük alátámasztani!) Ha a napi látogatószámot nem tudod megnézni, akkor azt nézd meg, hogy havonta legyen minimum 1500 egyedi látogató az oldaladon. Ez már egy jó kiindulási alap. Ez alatt nem fogjuk elfogadni a blogodat. A statisztikáról készíts képernyőfotót, és küldd át emailben a contact@ritartacademy.com címre,

-vállalod az 1:5 cikkarányt a vendég cikk-saját cikk viszonyában (tehát ha kihelyezel 1 vendégcikket, akkor 5 saját, egyedi cikket fogsz írni ezt követően, mielőtt további vendégcikket vállalnál),

– további mérőszámok is megfelelőek a blogod esetében (ezeket mi ellenőrizzük a megfelelő eszközökkel, a regisztrációd után),

a blog a saját tárhelyeden van. Blogszolgáltatónál – pl. blog.hu, blogspot.com, stb. – üzemeltetett blogok is szóba jöhetnek, tehát ez nem kizáró ok, de hosszú távon nem tudunk a blogszolgáltatóknál szereplő blogokra alapozni, ezért a saját tárhelyre épített blogokat kedveljük jobban.

Tudom, most a kitételek többségének láttán azt kérdezed, hogy “MIIIIIIII?????”, de akkor mondom másképp:

RitArt BlogZone
RitArt BlogZone

Ha van egy blogod, ami már üzemel egy jó ideje, vannak látogatók is, és szeretnél vele pénzt is keresni, de ehhez nem akarsz termékeket vagy szolgáltatásokat eladni, akkor lehetőséget adunk arra, hogy csatlakozz a RitArt BlogZone-hoz, és mi vendég-cikkeket fogunk közvetíteni a blogodra. Praktikusan úgy történik a dolog, hogy ha lesz olyan cikk, ami a te blogodra való, akkor akár egyetlen gombnyomással jelezheted, hogy vállalod a kihelyezését. Mindig tiéd a döntés.

A cikk mellett ott lesz minden paraméter: a megrendelő konkrét kívánságai, maga a szöveg, és a cikk kihelyezéséért kapható összeg. A blogokat látogatószám alapján fogjuk kategóriákba sorolni, a magasabb látogatószámú blogok magasabb összegre számíthatnak.

Az árak blogonként, témakörönként, látogatószámonként és piaconként eltérőek lehetnek, lesz cikk, amiért 1000,- forintot lehet kapni, és lesz olyan is, amiért jóval többet.

Az, hogy lesz-e olyan cikk, ami a te blogodra illik – illetve ami számodra szimpatikus, azt előre megmondani nem tudjuk, de minél nagyobb a hálózat, annál vonzóbb lesz a megrendelők számára a megjelenés lehetősége, és annál szélesebb körből fognak ők is érkezni, minél szélesebb körből vagyunk mi, cikkhely-szolgáltatók is.

Ugrás a regisztrációhoz>>

Mi a teendőd? Lépésről-lépésre

1.) Jelentkezz a programba, az alábbi űrlap kitöltésével, add meg a blogod linkjét és a jelenlegi látogatószámot, és mi megvizsgáljuk, hogy a blogod alkalmas-e a csatlakozásra (több blogodat is benevezheted, ez természetesen növelheti majd a rád eső bevételeket, ha minden blogod megfelelő). Meg fogjuk vizsgálni a blogod DA és Alexa Rank értékét is. Ezek olyan “varázsszavak”, amik sok jellemzőt takarnak, de az értékek magukban még nem mutatnak tökéletes képet, ugyanakkor fontosak ezek is. Az Alexa Rank érték minél alacsonyabb, annál jobb. Az érték változtatásán rendszeres posztolással és a látogatók oldalra való terelésével tudsz javítani. A DA érték egy jóval összetettebb mérőszám, ezen is lehet javítani azzal, hogy úgy összességében JÓ az oldalad a látogatók számára: hasznos, tartalmas, mutatnak rá linkek, vannak látogatók, visszatérő látogatók, keresőoptimalizálási szempontból nincs elhanyagolva. A DA érték minél magasabb, annál jobb. A DA érték lassan változik, ezért hosszú távon kell vele foglalkozni. Tehát, ha most nem is alkalmas a blogod, pár hét-hónap múlva már az lehet, dolgozz rajta, fejleszd, mert mi tárt karokkal várunk!

2.) A “vizsgálat” után közöljük veled, hogy ha bekerült a blogod a RitArt BlogZoneba, és megadjuk azt is, hogy milyen fő kategóriába soroltuk be.

3.) Ezek után a cikkekhez egy zárt rendszeren keresztül juthatsz: mi feltöltjük a cikk paramétereit, te pedig egy kattintással jelezheted, hogy vállalod a cikk kihelyezését az adott, konkrét feltételekkel. A cikket 48 órán belül fel kell helyezned a blogodra, máskülönben elesel a lehetőségtől, és más valaki kaphatja meg a cikk kihelyezését.

4.) A cikk kihelyezését ellenőrizni fogjuk. Azt, hogy kellő ideig szerepel-e a főoldalon a cikk, az-e a szöveg, amit az ügyfél kért/megadott, a lead-ben szerepel-e a link, kattintható-e, megfelelő attribútummal rendelkezik-e. Ha a cikk képeket is tartalmaz, azokat is ellenőrizzük, hogy jól jelennek-e meg, stb.

5.) A cél az, hogy számodra tartalmas cikk kerüljön az oldaladra, a megrendelő pedig olyan oldalon jelenjen meg, ami releváns a témája/piaca számára, így látogatókat szerezhet a saját oldalára.

5.) Az így kihelyezett cikket keresőoptimalizálhatod, ahogy szoktad a többit is (ha szoktad egyáltalán).

6.) Aki megszegi a játékszabályokat, soha többé nem vehet részt a projektben, kizárjuk minden lehetőségből. Tehát ha azt tapasztaljuk, hogy a fent felsorolt szabályokat valaki tágabban értelmezi, mint ahogy azok le vannak írva, akkor kénytelenek leszünk megszakítani az együttműködést.

Ugrás a regisztrációhoz>>

Mi a RitArt Academy szerepe ebben az egészben?
Avagy: Gyakran Ismételt Kérdések

RitArt BlogZone
RitArt BlogZone

Mi fogjuk össze a blogokat, mi bővítjük a hálózatot, mi tárgyalunk a vendégcikkek tulajdonosaival (illetve tartalom-ügynökségekkel), és mi is kutatjuk fel őket.

Teljes mértékben alulról építkezünk, és mivel ez a kezdeményezés példa nélküli, még mi sem tudjuk, mekkorára nőhet, de a “Legyünk a 10 millió író országa!” küldetés mellé simán ki tudjuk tűzni a “Legyünk a 10 millió sikeres blogger országa!” célt is!
A megrendelő és a blogok közti közvetítésért, logisztikáért és adminisztrálásért mi felszámítjuk a saját költségeinket.

Ki fizet és ki számláz kinek?

Mi számlázunk a megrendelőnek, és mi fizetünk neked, szerződés alapján, vállalkozás vagy számlaképesség részedről nem szükséges (ha van vállalkozásod, vagy tudsz számlázni, akkor természetesen számla ellenében fizetünk, nem szükséges egyedi szerződés). Az összegek minden cikk esetében speciálisak lehetnek, így mindig minden cikknél egyedileg állapítjuk meg az árat, de ezt előre fogod látni minden kihelyezhető cikknél. A pénzt utólag kapod, kihelyezés után.

Milyen témájú cikkekre lehet számítani?

Mindenre, ami érdekli az embereket, és nem politikai tartalmú, illetve célzatú, és nem 18+-os. Lesznek női témák – ebbe ugyebár rengeteg minden belefér -, sport, gazdaság, vállalkozás, jog, és minden, ami elő szokott fordulni az Interneten, és nem illegális.

A politikai témákat kizárjuk a portfóliónkból, bár lehetnek utalások egy-egy cikkben közéleti eseményekre, de egyetlen cikknek sem lehet témája vagy üzenete kifejezetten politikai, még akkor sem, ha egyébként a cikk igyekszik a semlegességre törekedni.

Ugyanezt várjuk el a csatlakozó blogoktól is!

Ugrás a regisztrációhoz>>

Milyen az ideális blog?

  • Az ideális blognak havonta legalább 1500 egyedi látogatója van (ne jelentkezz, ha nincs ennyi!)
  • egyedi tárhelyen működik és nem blogszolgáltatónál,
  • rendelkezik legalább 20 saját, egyedi cikkel,
  • tulajdonosa elkötelezett a blog további fejlesztése iránt (1:5 arány!),
  • témáját tekintve pedig nem politikai, nem 18+-os felnőtt tartalmú.

Miért cikkek? Miért nem bannerek, hirdetések, vagy hasonló, könnyebben automatizálható marketing-eszközök?

Azért, mert a cikkek tulajdonosainak nem az a céljuk, hogy ma két vevővel többük legyen egy hirdetés által, hanem az a céljuk, hogy jövőre is legyen vevőjük, meg az után is, és vélhetően a folyamatos és BIZTOS fejlődésben hisznek.

A hosszú távon gondolkodók már felismerték, hogy az online világban a lézerpontossággal célzott, és mindenhová hónapokig követő reklámok mellé más is kell, mert az emberek egyre inkább reklámvakságban szenvednek, és a legjobb reklámok is csak pillanatokig működnek. A tartalmas, hasznos cikkek a jövő, de vannak okos emberek, akik már a mában is tudják ezt. Most már te is közéjük tartozol :).

Van, aki nem akar üzletet építeni a blogjából, és vannak blogok, amikből nem is lehet, de most már nekik is van lehetőségük pénzt keresni azzal, hogy másoknak adnak lehetőséget cikkbéli megnyilvánulásokra, a saját blogjukon, mintegy független médiaként.

Mennyit lehet ezzel keresni?

Vannak tényszámaink a jelenlegi igény-volumenről, és a tervezett növekedési volumenről is, de senkit nem akarunk hitegetni azzal, hogy majd biztosan ennyit meg annyit fog keresni, X idő alatt.
Az biztos, hogy ha beregisztrálsz, akkor az semmibe sem kerül, és az is biztos, hogy INGYEN semmit nem kell majd tenned.

Az a tapasztalatunk, hogy aki AKAR, az kap lehetőséget, aki meg kényelmes, és azt várja, hogy ölébe hullik minden, az lemarad.
Az automata rendszerben könnyen hozzájuthatsz majd a cikkekhez – egy kattintással -, tehát nem kell a lehetőségért kilincselni, egyszerűen csak jelen kell lenni.

A RitArt BlogZone projekt 2016. június 29-én váltott át éles üzemmódra, ekkor került ki az első PR cikk az első lelkes blogra 🙂

Igen, a dolog működik. Élesben.

Regisztráció

Nincs más hátra, mint regisztrálni. A legeslegfontosabb, legforgalmasabb blogodat írd be külön, és a hozzá tartozó aktuális látogatottsági adatot (pl. a teljes havi egyedi látogatószámot). Ha van még blogod, írd be azokat is egymás alá – a http://-vel kezdődő url-t kérjük! -, hátha azok is számításba jöhetnek, így megsokszorozod a lehetőségeidet!

A regisztráció senki számára nem jár kötelezettséggel. Mi sem garantálunk semmit, tőled sem várjuk el, hogy mostantól örökre elköteleződj. De mi keresni fogunk a lehetőséggel, és reméljük, hogy úgy jelentkezel, hogy valóban komolyan gondolod az együttműködést :).

Kérlek, ne jelentkezz, ha nincs sem blogod, sem oldalad! Indíts egyet, és jelentkezz 2-3 hónap múlva! Akkor se jelentkezz, ha nincs havi 1500 látogatód (napi 50). 

Mi történik a jelentkezés után?

Visszaigazoljuk a jelentkezésedet egy oldalon és egy emailben, utána megvizsgáljuk a blogodat (blogjaidat), és tételesen visszajelzünk, hogy melyik blogodat fogadtuk el, és melyik blogra férne még rá egy kis fejlesztés, hogy alkalmas legyen, hogy megüsse a minőségi mércét.

Ezek után emailben fogunk kommunikálni mindenről, és megküldjük a zárt rendszerbe való regisztráció linkjét, pontos leírást arról, hogy mit kell tenni.

Nos, van blogod? Jelentkezz! Kezdd el még ma a pénzcsinálást is!
A jelentkezéssel egyidejűleg elfogadod az Adatvédelmi szabályzatunkat is.

A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

Név*
Email*
Blogod url-je (http-vel kezdődő)*
Napi látogatószám*
Ha vannak még blogjaid, írd ezek url-jét külön sorba


Nincs még blogod? Gyorsan csinálj egyet, és jelentkezz 2-3 hónap múlva!

Szeretettel várunk!

Vidi Rita

RitArt Academy