Megrendelőknek

Keresőoptimalizáló cégeknek ezt ajánljuk figyelmébe>>

PR ügynökségeknek pedig ezt>>

Miért nem működnek a hirdetéseid a neten?

Nem működő hirdetések?
Nem működő hirdetések?

Sokan azt hiszik, hogy elindulnak egy bármilyen vállalkozási ötlettel a neten, és majd özönlenek a látogatók-vevők a hirdetési rendszerekből. Sajnos többségük számára ez csak álom!

Sorolok pár indokot, hogy ha a lelked kiteszed is, miért nem működhetnek soha tökéletesen az olyan hirdetések, mint a Google Adwords, vagy a Facebook, vagy az Etarget, vagy más, ügynökségek által menedzselt reklámmegoldások.

 • okostelefonAz okos telefon nem olyan okos. A felhasználók több platformon is jelen vannak. Egyáltalán nem rendkívüli, hogy egy családban több számítógép, több tablet, és sok-sok okostelefon van. Az, akit elérsz okos telefonon, nem biztos, hogy azon akar majd vásárolni. Reszponzív oldal ide vagy oda, mobilon bepöntyögni egy utca-házszámot egy megrendelésnél messze nem olyan felhasználói élmény, mint a számítógép billentyűzetén, mégha ez utóbbit is csak két ujjal használják. Lehet, hogy könnyen elérsz valakit a nagy mobilos őrületben, de a vásárlási döntést óriási számban még mindig csak számítógép mellett hajlandóak meghozni a felhasználók, mert ott nagyobb biztonságban érzik magukat és az adataikat is.
  Továbbá mobilon a reszponzivitás miatt az oldalakba beépülő hirdetések messze nem úgy jelennek meg, ahogy te megálmodtad (adsense), hanem gyakran az oldal legaljának azon a részén, ahova témaérzékeny felhasználó sem görget már le.

 

 • remarketingAz előbbi pont miatt a remarketing eredmények is kétségesek. Mobilon eléred, de aztán átül a gépéhez, és lehet, hogy többé sosem lát téged. Vagy fordítva, véletlenül járt a gépével az oldaladon, és utána hónapokig csak mobilon lesz elérhető. A többplatformos felhasználás sokkal nagyobb gond az online hirdetések esetében, mint azt bárki kommunikálná, mondván: ne nagyon hívjuk fel erre senki figyelmét, mert a végén elkezdenének gondolkodni a hirdetők…

 

 • munkahelyA munkahelyek… Kiszámoltad már, hogy a célközönséged mekkora hányada figyel téged a munkahelyéről, mert egyszer elérted őt ebédszüneti böngészés közben? De nem fog pizzát rendelni, pláne nem karcsúsító övet, de kb. semmit sem. (Ha olyan a cég szabályzata… ha nekem alkalmazottaim lennének, akkor letiltanám a netet az irodában, mert nem azért fizetném őket, hogy a fb-on, meg bármilyen oldalon gyűjtögessék a remarketing címkéket.)

 

 

 • mobilozokMobilozók továbbá nem szeretnek hirdetésekre kattintani a fb-on, mert akkor el kell navigálniuk a hírfolyamból – meg kell nyitniuk a böngészőt is, amit nem biztos, hogy egyidejűleg bír a telefonjuk… -, és mikor visszatérnek, akkor nem fogják megtalálni azonnal az éppen frissen feltöltött macskás képeimet. Ezért inkább velem maradnak, bár igyekeznek megjegyezni a te hirdetésed szövegét, lényegét, és arra gondolnak, hogy maaaajd, amikor abbahagyták a FB-ozást, akkor rád keresnek, de nem fognak, ezt mindketten tudjuk.

 

 • adblockA hirdetők és a hirdetések megjelenítéséből élők rémálma: az adblock szoftverek használata. 2013-2014-ben sosem látott növekedést ért el a reklámblokkoló böngészőbeépülők használata, és a dolog odáig fajult, hogy bizonyos hirdetések megjelenítéséből élő újságok már perre mentek az ilyen kiegészítők fejlesztői ellen, de elbukták a pert. Mindenkinek joga van a reklámmentes internetes felületekhez, és ezt tiszteletben kell tartani. (Forrás) Ugyanakkor azt is tudomásul kell venni, hogy ezt a problémát a csak úgy lehet megoldani, hogy ha értjük a felhasználók igényeit.

 

 • bannervakságA mindenkinél krónikusan kialakuló hirdetésvakság, illetve bizonyos hirdetések esetében a borzadás érzésének Pavlovi-reflexként való beépülése – gondolj csak a bütyük, körömgomba, és hasi zsír eltüntetését szolgáló hirdetések csodás fotóira -, és ebből kifolyólag a hasonló kivitelű hirdetések összemosása a te tisztességes hirdetéseddel. Az előbbi a jobbik eset, az utóbbi a rosszabbik eset.

Ezek olyan okok, amikre nincs hatásod. Hiába turbózod a hirdetési szövegedet, a képeket, kulcsszavakat, a célközönségeket, és hiába tolsz bele még több pénzt, ezek a tényezők mindig fennállnak, sőt, egyre eszkalálódnak.

Ezek negatív hatását csak úgy tudod enyhíteni, ha más platformokon is megjelensz, más formátumban, más stratégiával.

RitArt BlogZone - nem cuki, de jól működik
RitArt BlogZone – nem ennyire cuki, de jól működik

A RitArt BlogZone-t azért hoztuk létre, hogy a független, de kiszámítható bevételre vágyó blogokat összehozzuk a PR cikkben megjelenni kívánó, a szponzorált, illetve támogatói tartalmak fontosságát már felismerő egyéni hirdetőket.

Hogyan működik ez az egész BlogZone Projekt?

A RitArt BlogZone bloghálózatába bármilyen olyan blog beregisztrálhat, amelyik megfelel a minőségi kívánalmaknak:

 • Vannak egyedi látogatói,
 • a tulajdonosa elkötelezett a jövőbeli tartalomépítés iránt,
 • a témája nem bulvár, nem erotikus és nem politikai,
 • és nyitott arra, hogy szponzorált tartalmakat jelentessen meg a blogján.
 • A blogger választja ki a számos kihelyezhető tartalom közül, hogy ő maga mikor, melyiket szeretné a saját blogján megjelentetni.

Miért jó ez egy hirdető számára?

Több okból is ez a jövő egy hosszú távon gondolkodó hirdető számára:

1.) A támogatói, illetve szponzorált tartalmakról nem rí le messziről, hogy hirdetések, ráadásul, ha követed a szövegírási irányelveinket, illetőleg velünk íratod a szöveget, akkor az Olvasók nemhogy nem veszik észre, hogy fizetett hirdetést olvasnak, de még hálásak is lesznek érte.

2.) Platformfüggetlen és eszközfüggetlen megjelenés.

3.) Nem a látogatók üldözése a célod, hanem visszatérve az alapokhoz az elméjükre és az érzéseikre hatsz: információt adsz, cserében emlékezni fognak rád, ahogyan azt egy klasszikus PR cikkel érték el a vállalkozások a netes mogulok megjelenése és túlzott térnyerése előtt.

4.) Linkeket kapsz a cikkekből, amik lenyűgöző keresőoptimalizálási eredményeket fognak hozni számodra, minden keresőmotornál.

5.) Nincs adblock – hirdetésblokkolás – veszély, nincs hirdetésvakság, és az Olvasók által érzett borzadás sem fenyeget.

6.) Hogyan néz ki egy ilyen támogatói tartalom? Például így: https://www.coach-mediator.hu/blog/minden_amit_tudnod_kell_az_onbizalom_noveleserol.html

7.) A jó tartalom bármilyen független blogra illeszkedni fog, de az egész rendszer demokratikus: a bloggerek döntik el egyénileg, hogy mit szeretnének megjeleníteni, és mit nem. Nem titkos algoritmusok szűrik és közvetítik a hirdetéseket ide-oda, hanem az a tartalom, ami a te céljaidat szolgálja, az egyben szolgálni fogja a blogger céljait is. Látogatókat visz hozzá is, emeli a blogja értékességét a friss, minőségi tartalom.

8.) Kihelyezésenként számoljuk a bloggerek számára a jutalékot, de te egységesen fizetsz elő.

Ár

(a szövegírás szolgáltatásunk függetlenül működik ettől a projekttől, ez ügyben itt tájékozódhatsz: RitArt Szövegírás)

Fix kihelyezésár:

3000,- forint/cikk kihelyezés 1 alkalommal, egy blogon

(ár alanyi áfamentes, a számlát angol cégünktől kapod)

Természetesen mi is szeretjük, ha egyszerre nagyobb adagokkal számolhatunk, és megrendelőink többsége általában 5-10 cikk-kihelyezést szokott megrendelni. Aki tudja, hogy mi a célja a cikkekkel, az tud előre tervezni is.

„Van mennyiségi kedvezmény?”

Nincs. A független bloggereket nem érdekli, hogy te 100 cikket szeretnél-e kihelyezni, vagy hármat, ők egy cikkedet fogják kirakni egy alkalommal, utána a saját cikkeiket, majd nagy eséllyel másoké következnek a sorban.

Baráti kedvezmény van. Stratégiai partnerek számára jelentős kedvezményeket tudunk nyújtani, de ha stratégiai partnerünk lennél, arról azért már tudnál ;).

Keresőoptimalizáló cégeknek ezt ajánljuk figyelmébe>>

PR ügynökségeknek pedig ezt>>

Mire hasonlít ez?

Képzeld el, hogy az MTI-nek elküldöd a sajtóközleményedet, amit változtatás nélkül megküldenek a hozzájuk beregisztrált sajtóorgánumokhoz – ami azt is jelentheti, hogy egyszerűen csak feltöltik egy zárt oldalra, és onnan lehet letölteni, tehát senkinek nem küldenek semmit -, és aztán várod az eredményt, hogy kik találják közlésre alkalmasnak, ha egyáltalán tudomásuk lesz róla, hogy létezik a sajtóközleményed. Az MTI-nél a nálunk kedvenc 2700 leütéses cikk közzététele 42000,- forint +ÁFA.
Egyetlen cikk. Aminél nem garantált, hogy bárki kiteszi. Ennyi pénzért csak bekerül a hírügynökségi rendszerbe.

Ezzel szemben mi garantáljuk, hogy kikerülnek a blogokra a cikkek, hiszen az általad fizetett pénz nagy részét a blogok fogják megkapni, továbbá náluk a te cikked nem egy a napi százból, hanem jó eséllyel aznap csak a tiéd jelenik meg azon az adott blogon. Így ugyan kevesebb Olvasóhoz jutsz el, de így olyanokhoz jutsz el, akik olvasnak és értelmeznek, nem pedig csak szkennelgetik a szöveget a tekintetükkel, és válogatnak a többi száz közül, hogy aznap vajon éppen mi éri el az ingerküszöbüket.

A nem kikerült cikkeket – minden cikk egyedi kell, hogy legyen! – visszaszolgáltatjuk neked, és a rá eső árat is visszafizetjük.

Mi oka lehet annak, hogy ha nem kerül ki sehova egy cikk, még a BlogZone rendszerében sem?

Több oka is lehet:

 • Aki már kitette a cikkedet, nem tesz ki rólad másikat egy bizonyos ideig. Ez keresőoptimalizálási szempontból fontos SZÁMODRA. Természetesen dönthetsz úgy, hogy mégis csak szeretnél megjelenni olyan blogon, ahol már kitették egy cikkedet, ekkor újra megfuttatjuk a rendszerben a bennragadt írásokat, megjelölve, hogy ezeket olyan helyre is ki lehet tenni, ahol már szerepel az oldalatok és egy előző cikketek.
 • Nincs a rendszerünkben annyi releváns blog aktuálisan és aktívan, ahány helyre te el akarsz jutni. Ez esetben mi fokozott figyelemmel kutatjuk fel a potenciális blogokat, és szervezzük be a RitArt BlogZone-ba, amikor látjuk, hogy nem tolonganak egy-egy cikkedért.
 • Illetve átírásra, szövegmódosításra is tudunk javaslatot tenni, címmódosítással is döbbenetes hatásokat lehet elérni, tehát több lehetőség is lesz a petrezselymet áruló cikkek táncpartnerhez juttatására.

“Nekem megvannak a potenciális konkrét blogjelöltjeim, ahova szeretnék kikerülni, segítetek ebben?”

Nem. Próbáltál már blogot megkeresni azzal, hogy tegye ki a cikked? Ha igen, mit tapasztaltál? (Ha PR ügynökségnél dolgozol, érted miről beszélek, ugye? Ez esetben ezt olvasd el>>)
Két féle reakcióval számolhatsz, ha ilyesmire vetemedsz: teljes elutasítás, vagy teljes érdektelenség. Mi sem keresünk konkrét felkérésekkel blogokat, mert az egy teljesen más irányú folyamat, teljesen más megítéléssel. A blogok ezen oldal főoldalán önként jelentkeznek, vállalva a feltételeket. Aztán ők maguk keresik a lehetőséget, kihelyezhető cikkek ügyében. Tehát nagyon lényeges, hogy megfordul a folyamat iránya. Nem te keresed a blogokat, hanem igazából ők keresnek téged, csak nem közvetve, hanem már konkrét cikkeidet kiválasztva. Egész más minőség!

“A legjobb blogokra akarok kikerülni, többet is hajlandó lennék fizetni prémium linkekért!”

Hamarosan erre is lesz lehetőség, várhatóan 2017. elejétől.

“PR ügynökségek is jelentkezhetnek?”

Igen. PR és kommunikációs ügynökségek maguk is keresik a látogatott blogokat, magazinként funkcionáló online felületeket. Mi megkönnyítjük és megolajozzuk az utat a PR cikkek megjelentetésére nyitott blogok felé. Kommunikációs és PR ügynökségeknek ezt ajánljuk figyelmébe (ár ugyanaz ott is, mint itt)>>

Relevánsak lesznek a cikkeim témájával a blogok, ahova kikerülnek?

Valamilyen tágabb értelmezésben biztosan – hiszen a blog tulajdonosa számára is fontos, hogy az Olvasóközönsége ne pislogjon az idegen cikk láttán, hogy az mégis hogyan kerülhetett oda -, de szorosan már nem biztos, ugyanis ha pontosan ugyanolyan témájú blogról szeretnél látogatókat és linkeket, mint amilyen a te oldalad, akkor a jó célpont számodra a konkurensed weboldala lenne, de ez mind a mi rendszerünkkel, mint egyéni megkeresésekkel a lehetetlen kategóriába tartozna. Nem lesznek irrelevánsak a látogatók és a linkek sem.

Megrendelés

Az alábbi űrlapon könnyen és gyorsan le tudod adni a megrendelésedet (akkor is, ha már előzőleg rendeltél itt). A megfelelő mezőben add meg a kihelyezendő cikkek darabszámát, amivel most a következő napokban szeretnél megbízni bennünket.
A fizetés előre történik, mert a blogokat gyakorlatilag azonnal kifizetjük a kihelyezés után.

Fizetned annyiszor 3000,- forintot kell, ahány cikk számát megadtad a “Kihelyezendő cikkek száma ebben a megrendelésben” mezőben.

A cikkeket előre megírva kérjük majd emailben megküldeni, erről részletek a visszaigazoló oldalon és visszaigazoló emailekben.

A szerződés nem foglalja magába a cikkek megírását. Szövegírási szolgáltatásunkat itt találod, ez egy külön projekt>>

Cikk kihelyezés megrendelés

Ha bármi olyan kérdésed adódna, amire itt nem tértünk ki, akkor a contact_kukac_ritartacademy_pont_com email címre írd meg ezeket, és megbeszéljük! Az itt tárgyaltakkal kapcsolatos részletekért is írhatsz nekünk, ha valami nem tiszta számodra, vagy bővebben szeretnél róla infókat. Mindnyájunk közös érdeke, hogy mindenki értse, miről van szó és ez miért jó számára. Senkit nem akarunk rábeszélni a szponzorált tartalmak kihelyezésére, de ezzel csak nyerni tudsz. Mi is használjuk a rendszert saját oldalaink népszerűsítésére :).

Vidi Rita

RitArt Academy